Yerel seçimlerle ilgili ilk açıklamayı yapan AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Hizmetler zaten oluyor, amaç belediye başkanlarının hizmetlerden öte vatandaşın gönlüne giden yolu yapmak" dedi. Saraçoğlu, "Belediye Başkanımız 13 ay daha görevine devam edecek" diye konuştu.
AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yerel seçimlerle ilgili açıklamada bulundu. AK Partinin 2001 yılında kurulduğunu ve girdiği seçimlerin tamamında birinci parti olarak çıktığını anımsatan İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Partimiz halkın içinden çıkan bir parti olarak yaklaşık 1 veya 1 buçuk yol sonra yapılan seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 34, Kütahya'da yüzde 49 oy oranıyla tek başına iktidara gelerek bunu yıldır devam ettirmektedir. Bu süreç içerisinde 3 genel seçim, 2 yerel seçimin galibi ve iki de referandum araya koyarak bütün bu seçimlerde birinci parti olarak halkımızdan en büyük yetki almış bir siyasi partiyiz" dedi.

"YEREL SEÇİMLER İÇİN KOLLARI SIVADIK"
Yaklaşık 1 yıl sonra yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarına başladıklarını kaydeden İl Başkanı Saraçoğlu, "AK Parti Teşkilatları olarak yaklaşık 1 yıl sonra yapılacak yerel seçimler için genel merkezimizle birlikte kollarımızı sıvadık ve çalışmalarımıza başladık. AK Parti olarak yapılacak seçimlere şimdiden hazırlanan ve bunun ilki olan parti olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi bu seçimlerde halkımızın en büyük teveccühünü kazanan parti AK Partidir. Bundan dolayı da bizden beklentilerin çok olduğunu biliyoruz. Şu an itibariyle Kütahya genelinde yaklaşık bin 8 yüz civarında sandığımız var ve bu sandıkların her biri için üyelerimizin oy kullanabilmesi için 9 tane görevli atıyoruz. Bu arkadaşlarımız ilgili sandıkta oy kullanacakları yakın takibe alıyor. Seçmeni tespit edip onlarla iletişime geçiyorlar. Başarının da belki büyük bir karşılığı buradan gelecektir diye düşünüyoruz. Tabi artık dünya lideri konumunda olan Başbakanımız var. Başbakanımızın da rüzgarının esmesiyle birlikte biz Kütahya'da 13 tane ilçemizi ve meclis üyelerini alma noktasında çok çok iddialıyız."

"HALKIMIZIN ADAYI BİZİM DE ADAYIMIZDIR"
Seçimleri kazanmanın veya almanın öneminden önce seçim sonrasında yapılacak hizmetlerin ön plana çıkması gerektiğini ifade eden Saraçoğlu, "Önemli olan seçimlerden sonra özlenen kent havasını halkımıza sunabilmektir. Demokrasisi gelişmiş yaşam şartları gelişmiş batı kentlerindeki yapılan çalışmaları buraya da aksettirebilmek önemlidir. Şu an itibariyle belediye başkanları ve meclis iyeleri ile ilgili bir çalışmamız yok. Sadece tabana yönelik bir çalışmamız var. Bizim kimseden gizlimiz saklımız yok, önümüzdeki günlerde yaptığımız çalışmaları kamuoyu önünde yapma gayretindeyiz. Bizim gerek belediye başkanlığında gerekse meclis üyeliğinde halkımızın önemsediği bir adaylar çalışmak istiyoruz. Halkımızın başkan olarak görmek istediği başkan bizim de adayımızdır. Genel merkezimizin adayları konusunda daha önce belirlediği kriterler önümüzdeki seçimlerde de geçerli olacaktır. Kamuoyu yoklamaları da bizim için çok çok önemli" diye konuştu.

"13 İLÇENİN TAMAMINDA SEÇİM KAZANACAK GÜÇTEYİZ"
Kütahya'da AK Parti olarak oldukça güçlü olduklarını ve halkın büyük teveccühünü aldıklarını yineleyen İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Kütahya'da Altıntaş ilçesinde 31 oyla, Simav'da 81 oyla Hisarcık ve Tavşanlı'da bariz 6 bin oy farkıyla seçimi kaybettik. Bu yerler ufak tefek hatalar sonucu kaybettiğimiz yerlerdir. Geçmişte olduğu gibi şimdi de 13 ilçenin tamamında birinci aday AK partidir, biziz. Gittiğimiz bütün yerlerde bunu görebiliyoruz. Bize gösterilen ilgi alaka hatta bizlerin eleştirilmesi dahi bizim güçlü olduğumuzu gösteriyor. Eleştirilmesek, bize soru sorulmasa biz bittik demektir. 13 ilçenin tamamında da belediye başkanlığını alabilecek güçteyiz elhamdülillah" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE BAŞKANI 13 AY DAHA GÖREVİNE DEVAM EDECEK"
Bir gazetecinin Asım Gündüz Caddesindeki araç trafiğinin belediye başkanınca ters yöne çevrilmek istenmesinin sorması üzerine konuşan Saraçoğlu, "Kütahya Belediye Başkanımız AK Partinin belediye başkanı. 5 yıl süre ile göreve gelmiş bir ağabeyimiz, kardeşimiz. Ve daha 1 yılı veya yaklaşık 13 ayı var. 13 ay boyunca hizmet etmeye devam edecek. Tabi ki belediye başkanımız şehir trafiğini rahatlatmak adına yapmış olduğu bir öngörüdür. Bu öngörü kamuoyuna sunulur, görüşler alınır. Daha önce de bilindiği gibi Sevgi Yolu için de esnaf tepki göstermişti. Ancak daha sonra yaşanan hareketliliği görünce, "iyi ki yapıldı" denildi. Yol konusunda hakikaten bir sıkıntı var. Fikir cimnastiğinin yapılması lazım. Trafik sorunumuz park sorunumuz var. Kütahya'da bunun aksini hiç kimse iddia edemez. Başkan bu konuda yanlışsa geri adam da atabilir" şeklinde konuştu.
(EFE-

07.02.2013 16:15:43 TSI

Editör: Wan Haber