Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, gerçekleştirilen Aktömek ve Akyıldız Toplu Konutları'nın kura çekimine katıldı.
Başak Tesisleri'nde gerçekleştirilen Aktömek Toplu Konutları kura çekiminde bir konuşma yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 544 dairelik Aktömek Konutlarının 2013 yılı içerisinde yüzde 60'a yakınının tamamlanacağının müjdesini verdi. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi'ne güvenerek toplu konut projelerine iştirak eden kooperatif üyelerine teşekkür ederek, "Bize olan güveninizden aldığımız güç ile bu yola çıktık" dedi. 21 Toplu Konutun kurulduğunu belirten Başkan Hançerli, 22 ve 23. Toplu konut projelerinin yolda olduğunu kaydetti. Bugüne kadar 4 bin 624 dairenin teslim edildiğini dile getiren Başkan Hançerli, bitirilecek daireler ile bu sayının 6 binden fazla olacağını vurguladı. Başkan Hançerli, belediye olarak toplu konut projelerinde üyelerin aidatlarını ödemesi ve inşaatların ilerlemesi ile görevlerinin sona ermediğini belirterek, Aktömek Kooperatifi'nin yanına Karatay İlçe Milli Eğitim ile görüşülerek 40 derslikli bir İmam Hatip Ortaokulu'nun yapılacağını belirtti. Sadece binaların tamamlanması konusunda değil, otopark, spor alanları çocuk oyun grupları ve çevre düzenlenmesi ile de ilgilendiklerini aktaran Başkan Hançerli, Aktömek Konutları'nın toplantısının ardından Aziziye Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen Akyıldız Konutları kura çekim ve bilgilendirme toplantısına katılarak orada yaşanan heyecana da ortak oldu. Belediye olarak üyelerin yanında olduklarını belirten Başkan Hançerli, toplu konut projelerinin hem Karatay'ı hem de Konya'yı güzelleştirmek için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Başkan Hançerli, en iyi işi, en uygun fiyata, en kısa zamanda tamamlama anlayışı ile, hemşerilerimizin daha güzel daha modern konutlarda ikamet etmesini hedeflediklerini vurguladı.
(AH-Y)

19.02.2013 15:47:19 TSI

Editör: Wan Haber