Bu keyfi yaşayanlardan biri de Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan. Hakan gittiği tesislerde kar motoruyla da tur attı.

Gevaş İlçesi’ne bağlı Abalı Mahallesi’nde bulunan kayak tesislerine yeteri kadar kar yağışı olmamasına rağmen, kayakseverler söz konusu tesislere giderek güzel ve keyifli bir spor yapıyor.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da kayak elbiselerini kuşanıp, kayak malzemelerini alarak tesislere gidip kayak keyfi yaşadı.

Söz konusu kayak keyfini sosyal medyada paylaşan Başkan Hakan, ‘Gevaş-Abalı’da kayak sezonunu açtık, tüm sporseverleri Gevaş’a bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Kayak tesisleri önceki yıllarda bir otel tarafından işletiliyordu. Yeni sezonda ise tesisleri Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işletiyor.

Kış mevsimine girilmeden pistlerin iş makinaları ile düzeltildiği belirtilirken, hafta sonu sağlıklı bir kayak sporu yapılabilmesi için biraz daha kar yağışının olmasının beklendiği açıklandı.

Kayak sporunun verimli şekilde yapılması için pistlerde kar kalınlığının istenen seviyede olması gerektiği hatırlatılıyor. Abalı Kayak Merkezi’nde henüz tam anlamıyla kar kalınlığının istenen düzeyde olmadığı ifade edildi.

Kaynak: Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber