Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, basının halkın haber alma özgürlüğü için tarafsız, doğru haberleri sunmak ve olumsuzlukları eleştirme görevini yerine getirdiğini vurguladı.
Başkan Dr. Asım Güzelbey, toplumun yönlendirilmesinde büyük rol oynayan basının işlevinin önemine değinerek, "Şeffaf bir yönetimin ve demokratik sistemin temel koşullarından biri iletişim özgürlüğüdür. İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Ülkemizin demokratik gelişiminde basınımızın değerli katkıları yadsınamaz. Türk basını, ülkemizin çağdaşlaşması sürecinde önemli görevler üstlenmiştir. Bu yönüyle kamusal görev yapan basın, bireylerin ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmakta, yurttaşların yönetimi denetleyebilmesine olanak tanımaktadır" dedi.
Basının bu görevi yerine getirirken kişi hak, özgürlükleri ve meslek ilkelerine bağlı kalmasının olmazsa olmaz koşulların başında geldiğini kaydeden Güzelbey, "Basının önemli işlevlerini yerine getirebilmesi, her şeyden önce özgür bir çalışma ortamının sağlanması ve meslek etiğinin üstün tutulması ile olanaklıdır. Toplumun yararını ve özgürlükleri savunan basın, her türlü çıkar grubu ve otoriteden bağımsız hareket ederek yalnızca gerçekleri yansıtmalıdır. Halkın haber alma özgürlüğü için canla başla çalışan basın mensuplarının ve basının önemini vurgulamak gerekmektedir. Bu kutsal görevi yerine getirmek için yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
Yerel yönetimler olarak sundukları hizmetlerin kamuoyuna doğru aktarılması, şehrin her alanda en sağlıklı hizmete kavuşmasında basın kuruluşları ile ortak akıl çerçevesinde çalışmaktan yana olduklarını belirten Başkan Güzelbey, açıklamasını şöyle tamamladı: "Basınımızın değerli neferleri önemli bir görevi üstlenmektedirler. Yoğun bir çalışma temposu içinde haber akışını sağlamaktadırlar. Basın mensuplarıyla iyi diyalog içinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Güven ve karşılıklı görev bilinci içerisinde çalışıyoruz. Bu zorlu hizmeti verirken basın çalışanlarının yasal haklarının 212 sayılı kanunla düzenlenmesi ve güvence altına alınması önemli bir gelişmedir. Ülkemizde basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, toplumun bilgilendirilmesi için zorlu koşullarda hizmet veren değerli basın mensuplarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, meslek uygulamalarını özgür ve saygın bir basından beklenecek düzeyde sürdürmelerine yardımcı olmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim."
(HD-SO-Y)

09.01.2013 10:55:52 TSI

Editör: Wan Haber