Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Mevlana Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında "Hazreti Mevlana, sadece bizim topraklarımızın değil, bütün dünyanın saygıyla andığı önemli bir şahsiyettir" dedi.
4-9 Aralık tarihleri arasında kutlanan Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Güzelbey, Mevla'nın insanlık tarihine verdiği güzel örneklerden bahsetti. Bu anlamda Gaziantep'in hoşgörü kenti olduğunu ifade eden Güzelbey, "Kardeşliğin kolay olmadığı, incinsen de incitmemek gerektiğini ve Mevlana'nın da dediği gibi bin defa tövbeni bozsan yine gel diyebilme kültürünü aramızda yaymamız gerekiyor" dedi.
Gaziantep'te hizmet veren Mevlevi Müzesi'nin de çok önemli bir eser olduğunu hatırlatan Güzelbey, "Günümüzde en çok muhtaç olduğumuz konu kardeşliktir. Bizlerin beşer olarak aynı babadan, aynı anneden, aldığımız kardeşliğimiz bulunmaktadır. İslam'dan kaynaklanan kardeşliğimizi asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu kardeşlik soy, sop, ırk, dil, renk, coğrafya, bölge ve asabiyet eksenli bir kardeşlik değildir" ifadelerini kullandı.
Hz. Mevlana'nın yaşadığı dönemlerde insanlara ümit aşılayan, aşkı ve hoşgörüyü anlatan ünlü bir şahsiyet olduğunu belirten Güzelbey, dünyanın her yerinde tanındığını kaydetti. Güzelbey, "2007 yılı UNESCO tarafından 'Mevlana Yılı' ilan edilmişti. Afganistan, Türkiye ve İran bu vesileyle Mevlana'yı ve kendi kültürlerini dünyaya anlatmak amacıyla çok sayıda etkinlik düzenledi. Mevlana Afganistan'da doğmuş, Farsça yazmış ve Türkiye'de yaşamış. O nedenle üç ülke bu süreçte birlikte hareket ediyor" dedi.
Başkan Güzelbey, "Mevlana, derin bir İslam alimidir. Ateşli bir halk aşığıdır. O güzeller güzeli Hz. Peygamberden ilham alarak yaşadığı güzel ahlaka bugün hepimiz çok muhtacız. Mevlana'yı sevmek, iyiliği, güzelliği ve ahlakı sevmektir. Mevlana'yı seveceğiz, sevdireceğiz, sevenlerini çoğaltacağız. Bunu başardığımızda toplumumuz sevgi toplumuna dönüşecektir. Mevlana'dan habersiz, ilhamsız bir toplum, eksiktir. Bugün kanın, kinin, düşmanlığın sonu gelmiyor. Eğer Mevlana'nın inancı, ahlakı gönüllere hakim olsa insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik bitmez" dedi.
(HD-CC-Y)

05.12.2012 16:15:14 TSI

Editör: Wan Haber