Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2012 yılında belediyenin yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "2012'de ekmek için uğraştım. Belediye Başkanı olarak istihdam alanları açmak benim asli görevim değil. Ama Isparta'da 10 yıldır yeni bir ekmek kapısı açılmıyor. Biz de lokomotif yatırımlar oluşturup istihdamın gelişmesi için fabrikalar kurduk. Isparta ekonomisini böyle büyüteceğimizi düşündük. Ortadoğunun en büyük bimsblok fabrikasını kurduk. Ardından bir fabrika daha ve yalıtım malzemeleri fabrikası. Şimdi son ikisini makineleri montajlanıyor. Bu üç fabrika gelecek yıl çalışmaya başlayacak" dedi.
İkinci büyük hedefinin Isparta'yı Türkiye'nin altyapıda örnek kenti yapmak olduğunu belirten Başkan Günaydın, "Altyapı çürümüş, tahrip olmuş, bozulmuştu. Tüm şehri yenileyelim dedik. 80 kilometre asfalt hedefi koyduk ve bu hedefe ulaştık. Yılın son asfaltı döküldü" dedi.2013 yılı için 250 kilometre asfalt hedefi koyan Başkan Günaydın, "Ana caddeleri bitirdik. Yeni yılda bağlantı yollarına geçiyoruz. Bunu da bitirince 400 kilometrelik bölüm kalıyor. O yollarda bitince altyapı çalışmaları tamamlanmış oluyor. Ama 250 kilometrelik asfalt döküldüğü zaman Isparta altyapısı Türkiye'nin en iyi ili olacak" diye konuştu.
Yeni yılda Gökkube Fuar Alanı, Etnografya Halı ve Kilim Müzesi gibi Isparta'ya itibar kazandıracak projelerin de tamamlanacağını ifade eden Başkan Günaydın, birkaç tane daha ilave projenin hayata geçirileceğini aktardı. Başkan Günaydın, bu kadar kısa sürede asfalt serme çalışmalarının üniversitede araştırma konusu olduğunu belirterek,"SDÜ'de bir öğretim üyesi bizim nasıl olup da bu kadar sürede asfalt döktüğümüzü tez konusu yapmış. Bu da bizim için keyif verici bir durum" dedi.
(FK-SK-Y)

29.12.2012 14:16:32 TSI

Editör: Wan Haber