Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'daki mühendis odalarının oda başkanları ile yemekte buluştu.
Trabzon'u geleceğe taşıyacak '61 proje' ve gündemdeki diğer projelerini değerlendiren Gümrükçüoğlu, yapılan ve devam eden projelerin tamamlanması ile Trabzon'un çehresinin değişmeye başladığını söyledi. Gümrükçüoğlu, 11 oda başkanına Ayasofya, Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projeleri ile Ortahisar Kentsel Yenileme Projeleri'nin tamamlanması, Kanuni Bulvarı, Erdoğdu, Uğurlu-Karşıyaka yolu, Akyazı Spor Kompleksi projelerinin bitirilmesi ile Trabzon'un panoramasının değiştiğini belirtti.
Trabzon'u geleceğe taşıyacak projeleri ve yaptıkları çalışmaları sinevizyon eşliğinde anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerine her zaman ihtiyacı olduklarını kaydederek, "Sizlerin görüş ve önerileri bizlere yol gösterici oluyor. Bu tarihi ve uygarlık kenti Trabzon'u gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Yeni dolgu Projesi ile vatandaşların deniz ile daha çok haşır neşir olmalarını amaçladıklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Sahildeki yürüyüş yolu vatandaşların sahille buluşmasını sağladı ancak tek başına yeterli değil. Tünel ile Beşirli arasında yapılacak ve üç bölümden oluşacak dolgu projesi ile vatandaşların denize girebilecekleri plaj, balık tutma, gezinti ve sosyal donatı alanları planlıyoruz. Birinci bölgede 138 bin 344 metrekare, ikinci bölgede 494 bin 231 metrekare, üçüncü bölgede ise 129 bin 544 metrekarelik dolgu alanı var. Bu projede rüzgar yönleri de hesap edilerek çok estetik bir çalışma yapıldı. Plajlar da oluşturuldu. Denize doğru eğimli olarak hazırlanmış rıhtımlarda insanlarımızın oltayla balık tutabilmeleri planlandı. Ayrıca sahilde gezinti yerleri, sosyal alanlar, Yıldızlı ve Akyazı'daki balıkçılar için balıkçı barınağı yapılacak. Yeni proje ile vatandaşlarımız deniz ile daha çok haşır neşir olacak" diye konuştu.
Toplantıda görüş ve önerilerini ortaya koyan Oda başkanları Trabzon'a yaptığı katkılardan dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür ettiler.
Şehir Plancıları Odası Başkanı Hacı Salih Hacısalihoğlu Trabzon Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projelerini takdirle karşıladıklarını kaydetti. Hacısalihoğlu, "Vadilerin açılması öğrencilik yıllarımızda da hayalimizdi. Ayrıca Trabzon'un Büyükşehir olmasını büyük bir şans olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı ise yapılan projelerle Trabzon'un ufkunun açıldığını kaydederek, "Yeni imara açılacak alanlarda bir şekilde çok katlılığı serbest bırakalım. Biz de bunun arkasında durup sizinle birlikte çalışalım. Bizde 2009 seçimlerinden öne Trabzon'un kent sorunlarıyla ilgili önemli bir çalışma yaptık. Onun çok ilerisinden giden projeler var. Hazırladığımız çalışmada yer almayanlar da var. Onların da birer birer gerçekleştiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. Biz sizlerin mesaisinin gece 12'den önce bitmediğini biliyoruz" şeklinde konuştu.
(BK-ÖS-Y)

10.12.2012 13:46:54 TSI

Editör: Wan Haber