Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ak Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısında Büyükşehir Kanununa yönelik eleştirilere cevap verdi.
Başkan Gümrükçüoğlu Ak Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılarak büyükşehir kanununun Trabzon için kazançlarını anlattı. Gümrükçüoğlu toplantıda ayrıca muhalefet tarafından dile getirilen Büyükşehirle ilgili eleştirilere de cevap verdi.
Gümrükçüoğlu, Büyükşehir kanuni ile birlikte Trabzon için her şeyin çok daha güzel olacağını belirterek "2014 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir vasfına kavuşmuş olacak olan Trabzon Belediyesi ekonomik olarak da çok daha güçlü bir yapıya kavuşacaktır. Büyükşehir Belediyeleri genel bütçe vergi gelirlerinden %6 oranında pay almakta. Trabzon'umuzun da bu paydan almasıyla birlikte tüm il sınırları içerisinde yaşayan her bir vatandaşımıza getireceğimiz hizmet @ oranında artmış olacak. İmar uygulamalarında, alt yapı çalışmalarında ve diğer tüm hizmetlerde bir bütünlük sağlanarak çok daha planlı ve etkin bir şekilde çalışmalar sürdürülecektir. Sahip olduğumuz ekipmanlarımızla ve araç parkımızla Büyükşehre hazır durumdayız. Bunun en canlı örneğini geçen aylarda Beşikdüzü ve Araklı İlçelerinde yaşanan sel felaketinde gördük. Trabzon Belediyesi olarak bu ilçelerimizde yaşanan sel felaketinde yetişmiş personelimiz ve modern ekipmanlarımızla yardıma giderek felaketin izlerini kısa sürede sildik. Diğer taraftan İl Özel idaremizin kapanmasıyla birlikte köylere getirilen hizmette hiç bir aksama olmayacağı gibi çok daha etkin bir durama gelecek. Trabzon İl Özel İdaresinin bütçesi 40 milyon TL iken Trabzon Belediyesi'nin bütçesi 175 milyon TL'dir. 2011 yılı için İl Özel İdaresinin 29 köye ayırdığı bütçe 1.5 milyon TL iken biz sadece yürüyüş yoluna 2 milyon TL ödedik. Görüldüğü gibi büyükşehrin gücüye köylerimiz çok daha iyi hizmetlere kavuçacaktır. " şeklinde konuştu.
Gümrükçüoğlu konuşmasının devamında muhalefet tarafından Büyükşehir kanununa yönelik eleştirilere cevap vererek" Birileri çıkmış şimdi Büyükşehre itiraz ediyorlar. Bu kanunun hiç ortaya çıkmamış olsaydı bile Trabzon 2014 yerel seçimlerinden sonra tüm merkez köy ve beldeleriyle birlikte "Bütün şehir" olarak hizmet vermeye başlayacaktı. Dün, tüm sivil toplum örgütleri ve muhalefetiyle bütün şehir uygulamasını destekleyenler bugün büyükşehre karşı çıkıyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Efendim biz büyükşehre karşı değiliz ama tabiri caizse Mersinden Arsin'e kadar olan kısmıyla olsun istiyorduk, tüm şehri kapsayan bir büyükşehri istemiyoruz diyorlar. Şimdi soruyorum sizlere büyükşehirle birlikte her bir vatandaşımıza getireceğimiz hizmet oranı yüzde 40 artacakken bundan bazı hemşerilerimizi mahrum bırakmak hangi adalete sığar. Merkezde neden iki ilçe kurulmuyor böylelikle daha fazla iş imkanı doğardı diyorlar. Bugün Türkiye'nin bir çok ilinde nüfusu 300 bini açkın ilçeler var. Onların tecrübeleriyle sabittir ki tek merkez ilçe hizmet götürmede bütünlük ve etkinlik adına çok daha verimli çalışıyor. Kaldı ki iki ilçe kurulmuş olsa dahi iş olanaklarında söylendiği gibi bir artış olması söz konusu bile değil. Belki mevcut memurların görevlendirilmesiyle ihtiyaç olan kadrolar doldurulacaktır. Diğer yandan zaten hizmet alımı yoluyla tek ilçede de eleman istihdamı gerekli ölçüde sağlanacaktır. Kimsenin halkı kandırmaya ve gelecek hizmetleri yok saymaya hakkı yok. Şunu herkes çok iyi bilsin ki Büyükşehir uygulamasıyla birlikte Trabzon için her şey çok daha güzel olacaktır." ifadelerini kullandı.
Toplantının sonunda teşkilat mensuplarına Ak Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan "Soru ve Cevaplarıyla Büyükşehir Kanunu" kitapçığı dağıldı.
(OK-EK-Y)

19.01.2013 15:59:27 TSI

Editör: Wan Haber