Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. 'Bütünşehir Yasası' ve 2013 yılında kentte yürütülecek faaliyetler hakkında muhtarlara bilgi veren Gönenç, katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Yeni yasayla ile büyükşehir sınırlarına bağlanacak Bergama'da yaşanacak gelişmeler hakkında detaylı bilgiler aktaran Gönenç, Yasayla yeni bir sürecin başlayacağının altını çizdi.
Bu tür toplantıların kentin ihtiyaçlarının değerlendirilmesi adına önemli olduğuna vurgu yapan Gönenç, Büyükşehir Yasası ile Bergama'daki 114 köyün ve 5 beldenin mahalle statüsü kazanacağını belirtti.
Toplantının eksikleri tespit ederek giderme konusunda önemli olduğunu kaydeden Gönenç, muhtarların aktardığı sorunları tek tek dinledi, öncelik sıralamasına göre yapılabilecekleri hemen gerçekleştirmeye başlayacaklarını söyledi.
Muhtarlara yakın zaman önce geride kalan 2012 yılı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Gönenç, amaçlarının Bergama'ya hizmet olduğunu kaydetti.

"KATLI OTOPARK GELİYOR"
Uzun yıllardır yapılması beklenen katlı otoparkın çalışmalarının yürütüldüğünü anlatan Gönenç, hazırlanan proje kapsamında eski cezaevi alanına kurulacak otoparkta çalışmaların hız kazandığını söyledi. 4 katlı olarak inşa edilecek otoparkın 350 araç kapasiteli olacağını dile getiren Gönenç, otoparkla kentteki trafik sorunun önemli ölçüde azalacağına dikkat çekti. Bergamalılar'ın ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılayacak çalışmaları yaşama geçirdiklerini ifade eden Başkan Gönenç, otoparkın tamamlanmasıyla vatandaşların trafik mağduriyetlerinin büyük ölçüde azalacağını belirtti.
Kentteki sorunların çözülmesinde görüş ve önerilerin önemli olduğunu belirten Gönenç, Bergama için çalıştıklarını ve sorunları yerinde tespit etmenin, çözüm sunmada faydalı olacağını dile getirdi. Mahalle muhtarlarının şikayetlerini dinleyen Başkan Mehmet Gönenç, problemlerin karşılıklı anlayış ve sağlıklı iletişim ile çözülebileceğini söyledi.
"Karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak ve bir araya gelmek çok önemli" diyen Başkan Gönenç, şöyle konuştu: "Muhtarlar vatandaşlar ve yönetimler arasından önemli bir köprü vazifesi görüyor. Bergamalılar'ın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla çalışıyoruz. Muhtarlarımız da bu çalışmaların önemli bir parçası. Vatandaşların ilk müracaat yeri daima muhtarlıklar oluyor."
Muhtarlıkların çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Gönenç, tüm katılımcılara teşekkür etti.
(HE-ERG-Y)

18.01.2013 14:33:14 TSI

Editör: Wan Haber