Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım ağı Twitter'daki takipçi sayısının 416 bin 500'ü aştığını belirterek, "Twitter'ın çok önemli bir iletişim aracı olduğunu düşünüyorum" dedi.
Altınpark ANFA B Salonu'nda düzenlenen yemekli toplantıda konuklarını ağırlayan Başkan Gökçek, takipçilerinin her geçen gün artan bu yoğun ilgisine teşekkür etti.
Sosyal medyadaki takipçi sayısıyla Zaman, Posta ve Hürriyet gazetelerinin sonra en fazla okuyucusu olan belediye başkanı olarak dördüncü büyük medyayı oluşturduğunu söyledi. Başkan Gökçek, "Özellikle sosyal medya çok önemli...Sosyal medyanın önemini kavramayanlar Türkiye'de ciddi manada olayları geriden takip ediyorlar. Özellikle twitter çok önemli" diye konuştu.
Üniversite öğrencisinden, üniversiteden yeni mezun olanlara, doktordan mühendise, öğretmenden, radyo programcısına, ev kadınından esnafa kadar farklı meslek dallarından ve genellikle gençlerin oluşturduğu takipçileri ile bir araya gelen ve sohbet eden Başkan Gökçek, belediyenin yaptığı ve yapacağı projeler başta olmak üzere, alt ve üst yapı, ulaşım, sosyal ve kültürel projeler ile siyaset hakkında takipçilerinin merak ettikleri tüm sorulara cevap verdi.
"HAKSIZ SUÇLAMALARA ANINDA CEVAP VERİYORUM"
Twitter hakkındaki düşüncelerini dile getiren Başkan Gökçek, "Bana yapılan haksız suçlamalara buranda anında cevap verebiliyorum. Takip edenler sayesinde oldukça rahat bir şekilde kendimi ifade edebiliyorum" şeklinde konuştu.
Twitterla ilgili Büyükşehir Belediyesinin de sürpriz bir çalışması olduğu bilgisini veren Başkan Gökçek, bunun da en kısa zamanda faaliyete geçeceğini söyledi.
Yemek ve buluşma için teşekkür eden takipçilerine Başkan Gökçek, 2530 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirterek, mesai saatleri dışında twitter kullandığını söyledi. Başkan Gökçek, ODTÜ'den geçecek yol ile ilgili bir soruyu cevaplarken, mimarlar odasının mesleki bir oda olmaktan çıkarak ideolojik bir grup haline geldiğini iddia etti.
"ODTÜ'DEN GEÇECEK YOLU TÜM ANKARALI KULLANACAK"
ODTÜ'den geçecek yolu tüm Ankaralının kullanacağını ve Ankara trafiğini o bölgede büyük oranda rahatlatacağını kaydeden Başkan Gökçek, Açılacak yolla ilgili projenin kendisi döneminde değil, Karayalçın döneminde hazırlandığını, ancak o dönemde buna ses çıkartmayanların şimdi bu yolun açılmasına karşı çıktığını bildirdi.
Mimarlar Odası'nın her konuda ideolojik olarak davrandığını belirten Gökçek, kısa süre içerisinde odaların yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi için büyük bir kampanya faaliyetine başlayacağını da kaydetti.
"Bu dönem aday olmazsanız, ne yapacaksınız?" diye sorulması üzerine Başkan Gökçek, "Benim ne yapacağımı görürsünüz. Bir dönem de daha yapmazsam emekli olur oturum! Ama başkan olarak daha yapmak istediklerim var. Bunlar büyük projeler tema park gibi, her gün 10 bin kişinin geleceği inanç ve tarih müzesi gibi projeler olacak" diye konuştu.
Kastamonu'ndan gelen bir takipçinin, "Cumhuriyet döneminde yapılanlarla kendi döneminizde yapılanları kıyaslar mısınız? İstanbul yerine Avrupa'yı örnek alıyorsunuz ve Ahmet Hakan'ın bugün gelmemesini nasıl karşılıyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Başkan Gökçek şunları söyledi:
"Ahmet Hakan tatlı bir arkadaştır. Bana kızıyor, hırçınlaşıyor, gol yiyince de 'yaramaz diyerek' durumu aşağı düşürüyor. İki kişi arasında en güzel diyalog geçiyor bence. Demokraside bu tip atılacak mesajlarla siyasetin de ısıtıldığını düşünüyorum. İstanbul yerine Avrupa'yı tercih ediyorum diye bir şey söz konusu değil. Ben Fuarları takip ediyorum. Dünyanın neresinde olursa tüm fuarları geziyorum. Bunların insanın ufkunu gerçekten açtığını düşünüyorum. Hayvanat bahçesine dünyanın en modern dinazor bahçesini getireceğim. Çin'de her şehir gruplanmış, tek konuda uzmanlaşmış. Dünyada kendini yenileyen şehirleri örnek alıyorum. Ankara'da 4 aydan sora pek çok değişiklik göreceksiniz."
Başkan Gökçek, Ankara'da meydana gelen değişiklikleri detaylı bir şekilde anlatarak konuşmasına şöyle devam etti:
" Ben belediye başkanı olduğumda yeşil alan miktarı 2. 8 idi, şimdi ise 18.9 metrekare oldu. Hava kirliliği korkunç boyutlardaydı. Şu anda Dünyanın en yeşil ve çevreci otobüs filosu Ankara'da, 1090 tane solo, 250 tane körüklü doğalgazlı otobüsümüz var. Dünyada bu kadar doğalgazlı otobüsü olan başka bir şehir yok. Dünya da yapılan en büyük kentsel dönüşüm projeleri Ankara'da, 164 tane sosyal ve kültürel projesini uygulayan yine dünyanın en büyük projelerinin uygulayan tek kenttir. Bir de en fazla ve en büyük rekreasyon alanı olan yine biziz. 8 büyük parkımız var, şimdi iki tane daha büyük park yapılıyor. Bunlara Kuzey Ankara ve AOÇ'yi de eklersek, kısa sürede 10 tane olacak. Avrupa Parlamentosu'ndan 4 büyük ödülü 8 yıl içinde alan tek belediyeyiz. Lıvcom ödüllerinden de 4 ödül aldık. Buna da hemen kulp taktılar tabi. Cumhuriyetin ilk 79 yılı ile bugünleri kıyaslamak mümkün değil. Kızılay'ı yeniliyoruz, ihaleyi tamamladık ışıklandırma yapacağız".
Ankara'da öğrenim gören Makedonyalı bir öğrenci, "Avrupa' da birçok şehre gittim, Dünyayı gezdim ama bu kadar halkla iç içe olan başka bir belediye başkanı görmedim" diyerek Başkan Gökçek'e duygu ve beğenilerini dile getirdi.
BABA OĞUL ÇOCUK MECLİSİ'NDEN TAKİPÇİ
İlginç tesadüflerin de yaşandığı twitter yemeğinde babaoğulun Başkan Gökçek'in takipçileri olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi 9 yaşındaki takipçisine söz veren Başkan Gökçek, genç takipçinin "Babam sizi çok konuştuğu için sizi ben de takip ediyorum" dedi. Başkan Gökçek, Küçük Twitcinin mahallesi ve okuluyla ilgili çeşitli taleplerinin ise en kısa sürede yerine getirileceğini söyledi.
Başkan Gökçek, daha sonra takipçileri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
(BC-ÖK-Y)

27.01.2013 18:18:46 TSI

Editör: Wan Haber