Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gençlere seslenerek, "Gençlere önem veren bir Başbakan'a sahibiz. Bu hepimiz için büyük bir şans. Hayallerinizi hep büyük tutun" dedi.
AK Parti İl Gençlik Kolları, Samsun'daki 17 İlçenin Gençlik Kolları'na yönelik "İcraatler Yarışıyor" adlı bilgi yarışması düzenledi. Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekilleri Tülay Bakır, Ahmet Yeni, Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Gençlik Koları Başkanı Caner Göktepe, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Bilgi yarışmasında konuşma yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "AK Parti'nin icraatlerinin böylesine güzel bir programla gençler tarfından benimsenilmesi ve sahip çıkılması çok güzel bir anlayış. AK Parti'nin son 9.5 yıllık icraatleri ortada. Türkiye'yi dünya markası haline getiren Başbakanımızın yaptığı icraatlere sahip çıkmak ve bunu gelecek kuşaklara aktarmak AK Parti ailesi olarak bizleri son derece memnun etti. Bu programı organize eden başta İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe olmak üzere tüm İl Gençlik Teşkilatını kutluyorum" dedi.
Gençlere tavsiyelerde de bulunan Başkan Osman Genç, "Dünyada büyük liderlere bakın, tarihte mutlaka zamanında onların hayalleriyle, projeleriyle alay edildiğini görürsünüz. Ancak o şahsiyetler tüm önyargıları, alayları boşa çıkarmışlardır. Bizim de şehirlerimize, genç nesillere, orada yaşayanlara bunu aşılamamız şart. İnanan insan, çalışan insan her şeyi başarır. AK Parti hükümetimiz gençlerin önünü açtı. Bunu iyi değerlendirmeniz lazım" diye konuştu.
Canik'te gençlere yönelik önemli projeler ürettiklerini vurgulayan Başkan Genç, "Eğitimden spora, kültürden sanata kadar birçok projemizi gerçekleştirerek gençlerimizin hizmetine sunduk. Canik anaokulundan üniversiteye kadar tam bir eğitim merkezi oldu. Canik Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi Canik'i bir adım daha öne çıkarıyor. Bu gençlerimizi ne kadar önemsediğimizi gösteriyor. Çünkü gençliğe önem vermeyen ülkelerin geleceği olmaz. Biz 'ürettiğiniz kadar değerlisiniz' anlaşına sahibiz" şeklinde konuştu.
Yarışmada, AK Parti tarafından geçtiğimiz yıl çıkartılan "Alnımızın Akıyla 9.5 Yıl" kitapçığından sorulan sorulara 17 İlçe'nin Gençlik Kolları'ndan seçilen üçer kişilik gruplar cevap vermeye çalıştı. 33 puanla Bafra İlçe Gençlik kolları birinci seçildi. 32 puanla İlkadımlı Gençlik Kolları ikinci, Çarşamba İlçe Gençlik Kolları üyeleri ise üçüncü seçildi. Birinci seçilenler Babşakan Tayyip Erdoğan ile ikinci seçilenler Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile üçüncü seçilenler ise AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ile yemekte bir araya gelecekleri öğrenildi.
(MAY-ÖK-Y)

03.02.2013 18:12:08 TSI

Editör: Wan Haber