Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bina sıkıntısı yaşayan İlçe Halk Eğitim Merkezi'ne sorunu ortadan kaldıracak bir bina sözü verirken, kursiyerlerin ürettiği el emeklerinin sergilenebileceği bir de sergi alanı açacaklarını söyledi.
Canik'te "İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu" toplantısı Canik İnönü İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Toplantıya Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu'nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantıda bir sunum yapan Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu, 2009 yılında Canik'te kurulan Halk Eğitim Merkezi'nde bugüne kadar 2 bin 195 kursun açıldığını ve bu kurslara 38 bin 794 kursiyerin katıldığını söyledi. İstatiki veriler sunan Güleroğlu, en büyük sıkıntılarının fiziki yönden yeterli binaya sahip olmamalarının olduğunu, ancak Canik Belediye Başkanı Osman Genç'ten bu sorunun halledileceği sözünü aldıklarını söyledi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç de yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi'nin güzel çalışmalara imza attığını ve ortaklaşa güzel işler başardıklarını söyledi. Genç, "Halk Eğitim Merkezi'ne daha etkin çalışma ortamı sunmak adına şuan belediye hizmet birimi olarak kullandığımız binalardan birini yeni hizmet binamıza taşındıktan sonra Halk Eğitim Merkezimizin hizmetine sunacağız. Böylelikle bu sorunu da ortadan kaldırmış olacağız. Bizler eğitim için her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Amacımız gelişen ve üreten bir toplum oluşturmak. Bunu da ancak eğitimle başarabiliriz" dedi.
Toplantıda başka bir müjde daha veren Başkan Osman Genç, yeni hizmet binasının yanında Halk Eğitim Merkezi'nde üretilen ürünlerin sergilenebileceği bir mekan arayışında olduklarını söyledi. Genç, "Kursiyerlerimizin el emeği göz nuru çalışmalarını sergileyebilecekleri ve aile ekonomilerine katkı sağlayacakları bir mekan arıyoruz. Hatta üç katlı bir yer bulduk. Mülk sahibiyle anlaşmak üzereyiz" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

02.02.2013 15:35:17 TSI

Editör: Wan Haber