AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ile birlikte, kentin Eyyübiye bölgesindeki muhtarlarla bir araya gelen Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, muhtarların mahallelerindeki sorunları dinledi. Fakıbaba, bölgede yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı.
Eyyübiye bölgesinde 41 bin metrekarelik alanda döşeme yapacaklarının altını çizen Fakıbaba, en fazla döşemeyi de Hayati Harrani Mahallesi'nde yapacaklarını vurguladı. 2013 yılı içerisinde yapacakları döşemelerle birlikte hiçbir mahallenin sorununun kalmayacağını anlatan Fakıbaba, "Bir tek yeni imara açılan alanlarımız ve mahallelerimizin alt yapı üst yapı sorunları kalacak, onu da zaman içerisinde tamamlayacağız. Selçuklu Mahallesi'nde 25 bin metre, Eyyüpkent Mahallesi'nde 5 bin metrekare var. Yine döşemesi yapılacak olan Eyüp Nebi Mahallesi'nde 5 bin metrekare var. Bu senenin sonuna kadarhatta sonuna kadar bile değil-, ihaleyi verdiğimiz arkadaş çok erken çalışmaya başladı, şu anda Karşıyaka Mahallesi'nde ve Akabe Mahallesi'nde döşeme çalışmasına başladı. İnşallah hızlı bir şekilde toparlayacağız. Yani en fazla Temmuz ve Ağustos ayının sonuna kadar yeni imara açılan yerlerin dışında hiçbir mahalle ve sokakta Allah'ın izniyle döşemesi yapılmamış yerimiz kalmamış olacak. En fazla çalışmamız da Hayati Harrani Mahallesi'nde var. 225 bin metre ihale etmişiz, bunun 40 bini Hayati Harrani'de" şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kentin içme suyu arıtma tesisine ikinci kısım arıtma yapmaya başlayacaklarını da dile getirdi.
İçme suyu arıtma tesisinin ikinci kısmının yüzde 92'sinin Avrupa Birliği, yüzde 5'inin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 3'ünün de belediyenin kasasından çıkacağını hatırlatan Fakıbaba, "Yani daha önce buna 100 milyon lira Urfa halkı para verecekken, şimdi biz bunu Urfa halkının cebinden para çıkartmadan yapıyoruz. 2013 yılındayız ve bu yıl içinde bunun temellerini de atacağız. 2 yıl bunun inşaatı sürecek. Bu benim için ya da bana göre Urfa'nın en önemli projelerinden biri. Bu projeyi de bedava halletmiş olacağız" dedi.
Eyyübiye bölgesindeki mahalle muhtarlarından bazıları, belediyeye ait bir parkı okul yapmak için isterken, bazı muhtarlar da yol sorununun çözülmesi talebinde bulundu
Milletvekili Halil Özcan ise, toplantının bir aile toplantısı şeklinde gerçekleştiğini kaydederek, "Ben geçen hafta Çarşamba günü, halkla sohbet toplantısı yapmıştım. O toplantıda bazı vatandaşlar belediyeyle alakalı sorunları olduğunu bana aktarmışlardı. Ben de onlara söz verdim, Fakıbaba'yı sizlerle bir araya getireceğim dedim. Bugün de böyle bir araya geldik. Başkanımız da sorunlarını dinledi, notlar aldı. Bazı müjdeler de verdi onlara. Bu sohbet toplantılarımız inşallah devam edecek" ifadelerini kullandı.
Eyüp Nebi Mahalle Muhtarı Ahmet Samur da, "Sağ olsunlar Milletvekilimiz Halil Özcan Bey, Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba, Eyyübiye bölgesi muhtarlarının sorunlarıyla ilgili burada bir toplantı yaptılar. Sorunlarımızı gelip yerinde görüp dinledikleri için, kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu sorunlarımız giderilecektir" diye konuştu.
(MUD-SO-Y)

11.02.2013 17:00:32 TSI

Editör: Wan Haber