Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Karkamış Çadır Kentteki okula giden Suriyeli çocukları ziyaret ederek oyuncak dağıttı. Suriyeli çocuklar, Başkan Fadıloğlu'nun ilgi ve şefkatiyle bir nebze de olsa acılarını unuttu.
Suriye'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayarak Suriyeli vatandaşlar için sürekli yardım kampanyaları düzenleyen Başkan Fadıloğlu, bu kez Suriyeli çocukların psikolojilerinin düzelmesi ve yaşadıkları acıyı unutmalarını sağlamak adına ziyaret ederek çeşitli hediyelerle sevindirdi. Başkan Fadıloğlu'nun, Suriyeli çocukları ziyaretine Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül ile Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan'da eşlik etti. Ziyaret sırasında çocuklar, Başkan Fadıloğlu'na yoğun ilgi gösterdiler. Çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Fadıloğlu, yetkililerden Suriyeliler hakkında geniş bilgi aldı. Çadır kentte yaşayan çocuklara oyuncak ve çikolata dağıtarak kucağına alıp seven Başkan Fadıloğlu, ziyaret sonrasında çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Savaştan en çok çocukların etkilendiğini söyleyen Başkan Fadıloğlu, imkanlar ölçüsünde Suriyeli vatandaşlara yardımda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, "Karkamış Mülteci Kampımızı ziyaret ettik. Burada 7 binden fazla Suriyeli vatandaşımız yaşıyor. Buradaki çocuklarımızın yarıyıl tatilinden önce onlara hediye vermek için burada bulunuyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Onların sadece fiziki şartlarının iyi olması değil, diğer taraftan da sevgiye ihtiyaçları var. Bizler yerel yöneticiler olarak bu çocuklara ve ailelerine imkanlar ölçüsünde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şehir merkezinde kalan Suriyeli vatandaşlarımızın zaten gıda ihtiyaçlarını, barınma ihtiyaçlarını Şehitkamil Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve belediye olarak ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.
"Bu kamptaki fiziki şartların yanı sıra çocuklarımıza destek olabilmek için geldik" diyen Başkan Fadıloğlu, "İnşallah biran önce Suriye'deki bu sıkıntı da giderilir. Bu kardeşlerimiz kendi yurt ve vatanlarında huzur içinde yatarlar. Temennimiz o dur. Ancak diğer taraftan da bu şekilde sıkıntı yaşayan kan bağımız olan komşumuz ve kardeşlerimizi de kendi haline bırakamazdık. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu konuda çok büyük fedakarlıklar gösteriliyor. Burada çocuklarımıza hediyelerimizin yanında sevgimizi de sunduk. Çocukların gözlerindeki pırıltı bizlere yetti" diye konuştu.
(HD-ÖZ-Y)

25.01.2013 12:27:09 TSI

Editör: Wan Haber