Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sinsi ve sessiz bir ölümle sonuçlanabilen soba zehirlenmelerine karşı, Bedri İnce Tahtacı Sosyal Tesisi'nde eğitim gören kursiyerlere, karbonmonoksit dedektörü dağıttı.
Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bedri İnce Tahtacı Sosyal Tesisi'nde eğitim gören kursiyerleri ziyaret eden Başkan Fadıloğlu, burada Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan soba zehirlenmeleri konusundaki semineri kursiyerler ile birlikte dinledi. Daha sonra soba zehirlenmelerini engellemek için kullanılan karbonmonoksit dedektörlerini uygulamalı bir biçimde anlatan ve dedektörler ile ilgili bilgi veren Başkan Fadıloğlu, dar gelirli ailelere cihazlardan hediye etti. Hayat kurtaran cihazlardan alan vatandaşlar ise, Fadıloğlu'na teşekkür etti.
Can ve mal emniyetini sağlamak adına soba kullanan vatandaşlara karbonmonoksit dedektörleri dağıttıklarını dile getiren Fadıloğlu, "Son zamanlarda sobadan sızan karbonmonoksit gazından dolayı çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybediyor. Buna engel olmak ve vatandaşlarımızın bilinçlenmesi adına bütün sosyal tesislerimizde önce toplum destekli polislerimiz ile birlikte eğitim programı yapıyoruz. Eğitim semineri alan ve soba kullanan tüm kursiyerlerimize daha sonra karbonmonoksit dedektörü hediye ediyoruz. Dağıttığımız bu cihazlar ortamdaki gaz oranının belli bir seviyeye gelmesiyle birlikte alarm ve sinyal veriyor. Cihaz, pil ile çalışıyor" dedi.
Vatandaşlara cihaz kullanımı ve soba zehirlenmelerine karşı önemli bilgiler verdiklerini kaydeden Başkan Fadıloğlu, "Bu tür olaylara maruz kalmamaları adına tüm vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini düşünerek bu tür dedektör dağıtımımıza devam edeceğiz. Bu cihazları sadece sosyal tesislerde dağıtmayacağız. Sosyal tesislerimizde eğitimlerini veriyoruz. Onun dışında mahalle mahalle ve ev ev gidilerek soba kullanan vatandaşlarımıza cihazları teslim edilecek. Şu anda alınan 5 bin cihazı vatandaşlarımıza en kısa süre içinde dağıtmış olacağız" ifadelerini kullandı.
Karbonmonoksit dedektörü dağıtan Başkan Fadıloğlu'na teşekkür eden kursiyerler, cihazların hayati önem taşıdığını söyleyerek, "Bizlerin can ve mal güvenliğini düşünerek çalışma yapan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'ndan Allah razı olsun. Soba zehirlenmelerinden dolayı yaşanan ölüm olaylarını engellemek için toplum destekli polis ekiplerimiz ile birlikte önemli bilgiler verdiler. Belediye Başkanımız hayat kurtaran karbonmonoksit dedektörünün önemini anlatarak cihazları bizlere hediye etti. Çoğumuz daha önceleri soba zehirlenmesi olayını birebir yaşadık. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın" şeklinde konuştu.
(MDC-SO-Y)

14.01.2013 12:31:30 TSI

Editör: Wan Haber