Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, soba zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla alınan karbonmonoksit dedektörlerini, Nur Tepe Sosyal Tesisi'nde kursiyerlere dağıttı.
Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Nur Tepe Sosyal Tesisi'nde eğitim gören kursiyerleri ziyaret eden Başkan Fadıloğlu, burada Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan soba zehirlenmeleri konusundaki semineri kursiyerlerle birlikte dinledi. Daha sonra soba zehirlenmelerini engellemek için kullanılan karbonmonoksit dedektörlerini uygulamalı bir biçimde anlatan ve dedektörlerle ilgili bilgi veren Başkan Fadıloğlu, dar gelirli ailelere cihazlardan hediye etti. Hayat kurtaran cihazlardan alan vatandaşlar ise, Başkan Fadıloğlu'na teşekkür etti.
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından kimsenin zarar görmesini istemediğini söyleyen Fadıloğlu, bu sebeple dar gelirli ailelere karbonmonoksit dedektörleri hediye ettiklerini belirtti. Dedektörün doğru bir şekilde kullanılması halinde ölüm olaylarının önüne geçildiğini dile getiren Başkan Fadıloğlu, vatandaşları bilinçlendirdi. "Vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini düşünüyoruz" diyen Fadıloğlu, "Karbonmonoksit cihazlarını sadece sosyal tesislerde dağıtmayacağız. Sosyal tesislerimizde eğitimlerini veriyoruz. Onun dışında mahalle mahalle ve ev ev gidilerek soba kullanan vatandaşlarımıza cihazları teslim edilecek" dedi.
Kursiyerler de cihazların hayati önem taşıdığını ifade ederek, "Bizlerin can ve mal güvenliğini düşünerek çalışma yapan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'ndan Allah razı olsun. Soba zehirlenmelerinden dolayı yaşanan ölüm olaylarını engellemek için toplum destekli polis ekiplerimiz ile birlikte önemli bilgiler verdiler. Belediye başkanımız hayat kurtaran karbonmonoksit dedektörünün önemini anlatarak cihazları bizlere hediye etti. Çoğumuz daha önceleri soba zehirlenmesi olayını birebir yaşadık. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın" diye konuştu.
(MDC-SO-Y)

04.02.2013 14:21:23 TSI

Editör: Wan Haber