Muratpaşa Belediyesi Antalya'nın ilk elektrik santrali olan binanın restorasyonuna yönelik proje çalışmalarını tamamladı. Başkan Evcilmen, 'Park Santralya' adını verdiği projeyi Muratpaşa Belediyesi Meclis üyelerine tanıttı.
Antalya'nın ilk elektrik santrali olarak Işıklar mevkinde 1928 yılında kurulan ve 1960 yılına kadar Antalya'nın elektrik ihtiyacını karşılayan Eski Elektrik Santrali Binası ışıltılı günlerine geri dönüyor. Binadan günümüze ancak taş duvarlar ve korozyona uğramış tribün parçaları kaldığını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Park Santralya adını verdiği projeyi Muratpaşa Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu'nda Muratpaşa Belediyesi Meclis üyelerine tanıttı. Başkan Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi olarak 2 yıldır bu önemli ve eski yapıyı gelecek nesillere aktarmak üzere çok yoğun çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
İki etaplı bir çalışma sonucunda Park Santralya Projesi'nin ihaleye girme noktasına geldiğini belirten Başkan Evcilmen, "Restütisyon ve restorasyon çalışmalarının tümüyle sona geldiği bu aşamada, elektrik santralinin restorasyonu ile birlikte makinist lojmanı olarak geçmişte kullanılan evin ve Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün idari bina olarak kullandığı çift dubleks yapı da restore edilecek. Restore edilen yapıların çevresindeki park, benzer konuma uydurularak çok yakın zamanda Antalya'ya kazandırılacak" diye konuştu.
(SK-Y)

06.02.2013 13:15:02 TSI

Editör: Wan Haber