İstanbul'un en büyük yerinde dönüşüm projesinin yürütüldüğünü belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, "2013 yılı Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümün zirve yaptığı bir yıl olacak" dedi.
AK Parti Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından düzenlenen "Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı"nda bir konferans veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Ankaralılardan büyük ilgi gördü. Konferans, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici, Polatlı Belediye Başkan Yardımcıları, akademi öğrencileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erol, ilçede 9 yıldır yürütülen çalışmaların ve değişim projelerinin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, "Amacımız her projemizle başta ilçemiz olmak üzere, sokağımıza ve semtimize değer katmaktır. Son olarak, ilçemizde yürüttüğümüz, Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan İstanbul'un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız da tamamıyla ilçemizin geleceği ve vatandaşlarımızın mutluluğu içindir" dedi.
Artık ülkede AK Belediyecilik kavramı olduğunu ve oy veren vermeyen her vatandaşın kendileri için yapılan hizmetlerin farkında olduğunu belirten Erol, "AK Parti'nin 2023 vizyonu Türkiye için bir ilktir. Yarın ne olacağı bilinmeyen siyasi dönemlerden, yıllar sonrasına hedef gösterilecek dönemlere gelinmiştir. Vatandaşların son dönemlerde belediyelerden beklentileri artmış ve görev alanına girsin girmesin ihtiyaç duydukları her noktada rahatça talepte bulunabilir hale gelinmiştir. Hatta, halk arasında bir espri olarak kullanılan "sana belediye baksın" cümlesi belediye hizmetlerine halkın bakış açısıdır. İşte, AK Belediyeciliğin yerel yönetimlerde ağırlığını hissettirmesiyle birlikte, vatandaşlarımız artık zorda kaldığında, ne yapacağını bilemez durumda olduklarında rahatlıkla ilk önce belediyelerin kapısını çalabilmektedir" diye konuştu.
AK Parti'nin hizmet odağında hep insanının bulunduğunu, bu bakış açısının Gaziosmanpaşa'daki hizmetlere de yansıdığını anlatan Başkan Erol, Gaziosmanpaşa'daki insan odaklı sosyal projelerden örnekler verdi. Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan, ilçenin 11 bölgesinde 393 hektarlık alanda İstanbul'un en büyük yerinde dönüşüm projesinin yürütüldüğünü belirten Erol, "2013 yılı ilçemizde kentsel dönüşümün zirve yaptığı bir yıl olacak. İlçemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında son derece önemli bir basamağı oluşturan dönüşüm çalışmalarımız aynı zamanda ilçemizi gelişmiş ilçeler ligine taşıyacak. Burada bir kez de sizlerin huzurunda, dönüşüm projelerimizi gerçekleştirmemizde bizlere önder olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra soru cevap şeklinde geçen toplantıda soruları yanıtlayan Erol, Gaziosmanpaşa'yı görmek ve kardeş ilçe olmak istediklerini söyleyen Polatlılı vatandaşları Ramazan ayı için Gaziosmanpaşa'ya davet etti ve kendilerini Gaziosmanpaşa'da ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirtti.
(ET-Y)

08.02.2013 17:30:38 TSI

Editör: Wan Haber