Geçtiğimiz hafta içerisinde ulusal ve yerel yayın yapan yazılı basında 'Su Perilerine Başkan Engeli', ''Belediye Başkanı verdiği malzemeleri geri aldı' isimlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden İsabeyli Belde Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, basın açıklaması yaptı.
Belde Belediyesine ait takımların sporcularının ve antrenörlerinin de katılarak destek verdiği basın açıklamasında Başkan Kuvvet Erim; "Bir yıpratma politikası izlenmektedir. Biz spora karşı değiliz. Tam tersine sporun yanındayız" dedi.
Geçtiğimiz hafta Doğa Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Şenol Babacan'ın yaptığı açıklama ile Belediye Başkanı Kuvvet Erim tarafından ellerinden softbol ve beyzbol malzemelerinin ellerinden alındığı, İsabeyli stadına girmelerinin yasaklandığı, gerekçesi ile yeni yılbaşlarında yapılacak olan Türkiye şampiyonasına hazırlanmakta güçlüklerle karşı karşıya kaldıklarını açıklamasının ardından İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim düzenlediği basın açıklamasında Şenol Babacan'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek; "Şu anda siyasi anlamda bir yıpratma politikası izlenmektedir. Biz tam tersine sporu seven, tüm spor dallarının yapılmasından yanayız" dedi.
Konuyla ilgili açıklamasını sürdüren Başkan Kuvvet Erim; "Son günlerde şahsım ve dolaylı olarak mensubu olduğum partim ve hizmet verdiğim İsabeyli Belediyesine yönelik olarak gerçekle bağdaşmayan itham ve karalama kampanyası ile karşı karşıya bulunduğumu belirtmek isterim. İsabeyli Belediye Başkanlığı görevine geldiğim 2004 yılından bu yana beldemize kazandırdıklarımız herkesin malumu. Adeta bir köy görünümündeki İsabeyli bu gün bir eğitim ve spor merkezi haline gelmişse, bunda hiç kuşkusuz yarınları gören ve yarınlara yatırım yapan bir zihniyet yatmaktadır" dedi.
İl Özel İdaresinin saha zeminini yaptığı, İsabeyli Belediyesi olarak da sosyal tesislerin inşa edildiği futbol sahasının, resmi müsabakaların oynandığı seçkin bir tesis haline geldiğini ifade eden Erim; "Bununla birlikte içinde bir fitness salonu ile soyunma ve duş odalarının bulunduğu kapalı spor salonumuz, birçok ilçeyi kıskandıran bir yapıdadır. Halı sahalar, yapımı devam eden tenis kortu ve semt sahaları ile dış saha kondisyon aletleri İsabeyli Belediyesinin spora verdiği önemi de gözler önüne sermektedir. Hal böyleyken, hiç kimse şahsım ve İsabeyli Belediyesini spor ve sporcu düşmanı olarak gösteremez" diye konuştu.
"BEYANLAR NANKÖRLÜK DEĞİL DE NEDİR?"
Geçen hafta basın yayın organlarında hakkımızda çıkan haberlerin hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır diyen Erim; "Beldemizde bulunan Doğa Kültür Gençlik ve Spor Kulübüne yaptığımız destek ve yardımlar herkesçe malumdur. Bu derneğe softboll-beyzbol müsabakalarında kullanılmak üzere şimdiye kadar malzeme yardımı olarak toplam 5 Bin 105 TL harcama yapmış, Antalya'da gerçekleşen kamp programı içinde ulaşım ve yemek desteği sağlanmıştır. Ben şimdi sormak istiyorum, biz Belediye olarak adı geçen derneğe her türlü desteği sağlarken bir teşekkür dahi edilmezken, 'Belediye Başkanı verdiği malzemeleri geri aldı' şeklindeki beyanlar nankörlük değil de nedir?" dedi.
Elimizde bulunan evraklara göre bu durumun boyutu daha net bir şekilde ortaya konulmaktadır şeklinde konuşan Başkan Erim; "Nazilli Kaymakamlığı tarafından Doğa Kültür Gençlik ve Spor Kulübüne geçici kullanım kaydıyla tahsis edilen ve kullanılmayan Yeşildere İlköğretim Okulu, yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün tahsisi iptal yazısı ile geri istenmiştir. Bu konunun Belediyemiz ile hiçbir ilgisi yoktur. Biz verdiğimiz masa sandalye gibi malzemeleri İçişleri Bakanlığı Baş kontrolörlüğünün denetlemesi sonucu verdiği rapor doğrultusunda geri istedik. Aksi halde verdiğimiz malzemeleri geri almak gibi bir düşüncemiz yoktu" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

27.12.2012 13:24:08 TSI

Editör: Wan Haber