Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yalıtım Mühendislik tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.
Yalıtım Mühendislik Yapı Danışma Merkezi sahibi Abidin Yatkın tarafından Ufuk Plaza'da düzenlenen akşam yemeğine Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Çevre eski bakanı Rıza Akçalı, Belediye eski başkanı Zafer Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Belediye Meclis üyesi Sezai Gürcan, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, mimar, mühendis ve müteahhitler katıldı.
Siyasetçileri ve müteahhitleri buluşturan akşam yemeğinde, Aralık ayı Meclisi'nde oy çokluğuyla iptal edilen Revizyon ve İlave İmar Planı da konuşuldu. Yemeğe katılanlar, imar planının Manisa için oldukça önemli bir konu olduğunda ortak görüş belirterek, Başkan Ergün'e destek verdi.
Yemekte bir konuşma yapan İşadamı Abidin Yatkın, davetlerini geri çevirmeyen katılımcılara teşekkürlerini sundu. Yatkın, firmalarınca başlatılan kampanya hakkında da bilgiler verdi. Yatkın'ın ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Yalıtım Mühendislik'in 16 yıldır hizmet verdiğini belirten Başkan Ergün, "Bu 16 yıl kapsamında firmayı ilk kurulduğu günlerden beri hatırlıyorum" dedi.

"YAPICI ELEŞTİRİLER VAZGEÇİLMEZLERİMİZDEN BİRİDİR"
Müteahhitlik yaptığı dönemde firma ve firmanın sahibi Abidin Yatkın ile sürekli istişare halinde olduğunu belirten Başkan Ergün, "Belediye noktasında da yine prosedür gereği çeşitli işlerde bizlere yardımcı olan bir kardeşimiz. Önemli olan Manisa'da bir araya gelebilmek ve Manisa'ya hizmetler noktasında paylaşımlarda bulunabilmektir. Bugün de bir masa etrafında fikirleri paylaşabiliyoruz. Güzellikleri paylaşma, vatandaşın memnuniyeti noktasında yapılacak olan çalışmalar, yapıcı eleştiriler, Manisa'nın geleceği ile ilgili fikirlerin seslendirilmesi, demokrasi kuralları içerisinde vazgeçilmezlerimizden biridir. O açıdan bu beraberliğin önümüzdeki süre içerisinde daha da genişleyerek, devam etmesini diliyorum. Değerli misafirlere katılımlarından dolayı, Abidin kardeşimize de buna öncülük etmesinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"MANİSA'NIN İMAR PLANINA İHTİYACI VAR"
Yemeğe katılanlara Belediye hizmetleri ve Manisa ile ilgili soruları olması durumunda yanıtlayabileceğini de belirten Başkan Ergün, davetlilerin imar planı ile ilgili görüşlerini dinledi. Tek tek söz alarak Manisa'nın imar planına ihtiyacı olduğuna vurgu yapan davetliler, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e bu konuda destek olduklarını bildirdiler. Konu ile ilgili katılımcılara bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil de, genel imar planı süreci ve Yeni Mahalle, Hafsa Sultan Mahallesi, Fatih Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi'ni kapsayan imar planı hakkında bilgiler verdi. Belediye eski Başkanı Zafer Ünal da söz alarak, Manisa'nın mutlak surette imar planına ihtiyacı olduğunu, büyükşehir sürecinin beklenmesi durumunda kentin ciddi bir zaman kaybına uğrayacağının altını çizdi.
(YB-ERG-Y)

17.01.2013 14:25:07 TSI

Editör: Wan Haber