Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulucami bölgesi olarak bilinen İshakçelebi Mahallesi'ni ziyaret etti. Mahalleliler ile bir araya gelen Başkan Ergün, imar planı ile ilgili mahalle sakinlerine bilgi verirken, sorunlarını da dinleme fırsatı buldu.
Başkan Ergün'ün İshakçelebi Mahallesi ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Temizlik İşleri Müdürü Haşim Elmalı ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu'da yer aldı. İshakçelebi Mahalle Muhtarı Bayram Gök ve mahalle sakinleriyle görüşen Başkan Ergün, imar planı ile ilgili olarak bilgi verdi. İmar planının Manisa için gerekliliğine değinen Başkan Ergün, "Daha öncede defalarca dile getirdik. Kimsenin mağdur olmayacağı bir plan için çalışıyoruz. Şu anda imar planı ile ilgili itirazlar değerlendiriliyor. Mahallelerde yaptığımız toplantılarda da halkımıza imar planı hakkında bilgiler veriyoruz. Planı inceleyen halkımızda artık plana sıcak bakmaya başladı. Plana daha önce aldıkları yanlış bilgiler için itiraz eden vatandaşlarımız, planın kendilerine mağdur etmeyeceğini görmeye başladılar. Tabi ki yapılan bazı hatalar vardır. Bunlar 1000'lik planlarda yeniden değerlendirilecektir" diye konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM HAKKINDA KONUŞTU
Bölgede hükümetin çıkardığı yasalar çerçevesinde başlatılan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak ta bilgi veren Başkan Ergün, "Burada oturan vatandaşlarımız, depreme karşı uygun olmayan evlerde yaşıyorlar. Bu nedenle bölgede çalışmalarımız başladı. Anlaşmaya vardığımız ev sahiplerine paralarını ödeyip, kamulaştırmalarını yapıyoruz. Anlaşmaya varamadığımız vatandaşlarımızda mahkeme yoluna başvurdular. Bunun içinde mahkeme kararlarını bekliyoruz. Çıkan kararlara göre hareket edeceğiz. Herkes mahkemenin verdiği kararlara saygı duymak zorunda" dedi.
"VİLLA ALANLARINI İPTAL ETTİK"
Geçtiğimiz dönemlerde Ulucami bölgesinde parsellerin villa olarak ayrıldığını da hatırlatan Başkan Ergün, "Biz bunun da önüne geçerek, villa olarak ayrılan parsellerde imar değişikliği yaptık. Bu bölge yapılacak dönüşümün ardından yine halkımızın kullanacağı yeşil ve sosyal amaçlı alanlar olarak yeniden düzenlenecek" dedi.
LEYLA TEYZEDEN TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İshakçelebi Mahallesi'ni ziyaretinde yanına gelen 76 yaşındaki Leyla Bükeroğlu isimli yaşlı bir kadının da sorunlarını dinledi. Yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle sıkıntı yaşadığını ancak Manisa Belediyesi'nin destekleriyle ayakta kaldığını ifade eden yaşlı teyze, "Oturduğum evin çatısı sizler sayesinde yenilendi. Gelen sıcak yemek sayesinde ömrümü sürdürüyorum. Sizlere destekleriniz nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Ergün'de Leyla teyzenin diğer eksikliklerinin de tamamlanması için talimat verdi.
(YB-ÖND-Y)

25.12.2012 19:09:04 TSI

Editör: Wan Haber