Manisa Belediyesi'nin Eski Garaj bölgesinde projesini hazırladığı Bedesten Meydanı'nda başlayan çalışmaları, Belediye Başkanı Cengiz Ergün yerinde inceledi.
Belediye Başkanı Ergün'ün Bedesten Meydanı'ndaki incelemesine Başkan Yardımcısı Cem Çöllü de eşlik etti. Fen İşleri kontrolörleri ile yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, projenin Manisa için önemine dikkat çekti. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni ile Alaca Hamam arasında bulunan yaklaşık 6 bin 625 metrekarelik alanın bin 600 metrekaresinin Vakıflar'a ait olması nedeniyle uzun süre projenin bekletilmek zorunda kaldığını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bedesten ve Alaca Hamam arasındaki 6 bin 625 metrekarelik meydanda şehrin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlıyoruz. Anıtlar Kurulu'na vaziyet planı tasdik ettirilmişti. Koruma Amaçlı İmar Planı'nın iptal edilmesinden sonra yeni bir koruma planı yaptırılmış olup Kuruldan tasdiki almamızla beraber, meydanın ihalesini yaptık ve uygulamasına başladık" dedi.

EFENDİLER KAHVESİ RESTORASYONU TAMAMLANDI
Meydan içerisinde bulunan tarihi Efendiler Kahvesi'ni de restore ettiklerini belirten Başkan Ergün, "Tarihi Efendiler Kahvesi'nin restorasyonunun ihalesini de daha önce yapmıştık. Eski Garaj içerisinde, tarihe meydan okuyan ve kaderine terk edilen Efendiler Kahvesi'ni belediye olarak kentimize kazandırmak için proje oluşturduk ve restorasyon çalışmalarını tamamladık. Bölgede Bedesten Meydanı'nın da tamamlanmasıyla her iki proje birbirini destekleyerek Manisa'nın sosyal hayatına katkı sağlayacak" diye konuştu.

ÇARŞI MAHALLESİ'NE HAREKET GETİRECEK
Projenin tamamlanmasıyla birlikte sergiler, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi birçok etkinliğin Bedesten Meydanı'nda yapılacağını planladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Bu bölgede yapılacak etkinliklerle, buradaki esnaflarımız da hareket kazanacak. Esnaflarımız da vatandaşların taleplerine göre kendilerini yenilemek durumunda kalacaklar. Böylelikle arka planda kalmış gibi görünen Çarşı Mahallesi, özlediği hareketli günlerine geri dönecek" dedi.
Projenin üzerinde inceleme yapan Başkan Ergün, meydanın kanal hatlarının tamamlanması için Su İşleri Müdürlüğü'ne talimat verdi.
(YB-ERG-Y)

20.02.2013 14:54:04 TSI

Editör: Wan Haber