Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentte bulunan 37 atlı spor cirit takımının temsilcisi ile bir araya geldi.
Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Belediye Başkanı Ali Erdoğan, cirit sporunun yaşatılması için kulüplere ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz, Tuncay Yılmaz ve Işıl Akgün, belediyeye bağlı birimlerin amirleri, Cirit Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Ali Çavuşoğlu ve Uşak'taki cirit takımlarının temsilcileri katıldı.
Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi'ne cirit takımlarını da entegre etmek istediklerini ifade eden Ali Erdoğan, kulüplerin yerel yönetimlerden istedikleri destekleri dinledi. Kendisine iletilen talepleri imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalışacaklarını anlatan Ali Erdoğan, "Türkiye'de cirit denilince akla gelen illerden birisi olan Uşak'ta kurduğumuz Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezini önemsiyoruz. Biniciliği ve ciridi daha çok vatandaşa ulaşabilmek, ciridi sevdirmek ve cirit sevenlerin güzel bir ortamda müsabakalarını izlemelerini arzu ediyoruz. Ciritçilerimizin merkezimizde müsabaka yapmaları demek hem ciritçilerin sorunlardan arınması hem de kentin cirit sevgisinin artması demektir" dedi.
Ata Sporu ciridin yaşatılarak gelecek kuşaklara ulaştırılması gerektiğini de ifade eden Ali Erdoğan, " Cirit sporunun yaşatmaya çalışan kulüplerimizin sorunları var. Biz sorunların çözümüne destek vermek istiyoruz. Kurduğumuz merkezde kurslar verip müsabakaların yapılabilmesine imkan veriyoruz. Her yıl düzenli olarak yapacağımız ödüllü turnuvalar ile bu sporun gelişimine de katkı sağlayacağız" dedi.
Cirit federasyonu Uşak İl Temsilcisi Ali Çavuşoğlu ise Belediye'nin desteği ile cirit sporunu en iyi noktalara getireceklerini söyledi. Ali Çavuşoğlu, " Belediyemizin bu tür bir toplantı yapması bizleri mutlu etti. Cirit takımlarımız birçok sorunla mücadele etmektedir. Her konuda sıkıntılı olan ciritçilerimize resmi kurumlardan destek gelmesi önemlidir" dedi.
Konuşmaların ardından Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi, Belediye Başkanı Ali Erdoğan tarafından ciritçilere tanıtılırken, ilk cirit müsabakasının da Pazar günü yapılması kararlaştırıldı.
(KY-İK)

29.12.2012 12:34:10 TSI

Editör: Wan Haber