Umudun Çocukları Zihinsel Engelliler Dayanışma Derneği ve Türkiye Sakatlar Derneği üyeleri, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Belediye Başkanı İsmail Elibol'u makamında ziyaret etti.
Hüdai Kaplıcası'nda kalan yüzde 80'i zihinsel engelli çocukların oluşturduğu Umudun Çocukları Dernek Başkanı Gülcan Karakuş, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ve dernek üyelerinin katıldığı ziyarette Başkan Elibol'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
Karakuş; "Ülkemizdeki zihinsel engelli bireylerimizi Hüdai Kaplıcası'nda misafir ederek duyarlı bir davranış örneği sergileyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 32 kişilik bir grupla Hüdai Kaplıcası'nda dinleniyoruz. Dernek üyelerimizin yüzde 80'i zihinsel engelli kardeşlerimiz. Bu arkadaşlarımız ağırlıklı olarak ilaç tedavisi görüyor" dedi.
Belediye Başkanı İsmail Elibol ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; "Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olmaya çalıştık Engelli bireylerimizin topluma kazandırılması hepimizin ortak görevi. Toplumunda engelli bireylerimize sahip çıkması, onlara kucak açması ve yardımcı olması gerekli. Engelliler başımızın tacıdır"diye konuştu.
(AB-SK-Y)

19.02.2013 15:12:59 TSI

Editör: Wan Haber