Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında Lapseki ilçesinde tahliye işlemleri başladı.
Yıllarca vatandaşlara hizmet veren Üç Kardeşler Çay Bahçesi'nin yerine otogar yapılacağı söylentilerine cevap veren Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, "Çay bahçelerini kaldırıyoruz. Alanı otogar olarak kullanmayacağız" dedi.
Ekin,Türkiye'de ilk defa bir belediye tarafından üretilecek rüzgar enerjisi santralinin inşaatı devam ederken sahil düzenlemesinin de tamamlanacağını kaydetti. Ekim, "Sahile dokuz metre genişliğinde yol çalışmalarımız tamamlandı. Çay Bahçesini oradan kaldıracağız. ÇOMÜ ile ortak yürüttüğümüz çalışmalarda alana on iki metrelik bir saat kulesi yaparak etrafına ilçemizde yetiştirilen meyveleri koyacağız. Saat kulesi Lapseki'nin amblemi olacak. Çocuk parkları yapacağız. Rahmetli Barış Manço kompozisyonu oluşturularak özürlü çocuklar için de oyun parkı yapacağız. Açık hava müzemiz yapılacak. Bu müzede ilçemizde çıkan lahitler ve tarihi taşlar sergilenecek. Çay bahçelerini kaldırıyoruz. Alanı otogar olarak kullanmayacağız" dedi.
(MU-MŞ)

21.02.2013 13:50:48 TSI

Editör: Wan Haber