Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Bodrum’da yaşanan ve 2 kardeşin hayatını kaybettiği silahlı kavgada yaralanan diğer kardeşi Aydın ilinde ziyaret etti. Aile büyükleri ile de bir araya gelen Başkan Durmaz, metanetli olunması gerektiğini ve kanın kanla yıkanamayacağını söyledi.
 
Muğla’nın Bodrum İlçesi Gümbet kavşağında yaşanan silahlı kavgada Saray İlçesi’ne bağlı Örenburç Köyü’nden göç etmiş olan 3 kardeşten Hasan ve Yakup Turan hayatını kaybederken, Naci Turan ise yaralanmıştı. Cenazeler karayolu ile Örenburç Köyü’ne getirilerek toprağa verilirken, yaralı Naci Turan Aydın Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.
 
Göreve geldiği günden beri ilçemizde barışın, huzur ve kardeşliğin gelişmesi, yaşanan huzursuzlukların ortadan kaldırılması için çaba veren Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Aydın’a giderek Turan ailesine ‘Geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.   Aydın Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında tutulan Naci Turan’ı  Aydın’ın Ovaemir Beldesi Belediye Başkanı Muzaffer Yöndemli ve BDP Aydın İl Başkanı Osman Dağtekin ile birlikte ziyaret eden Özalp Beleadiye Başkanı Murat Durmaz, geçmiş olsun dileklerini ileterek duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Başta bölge olmak üzere tüm ülkeye barışın, huzurun, kardeşliğin yayılması gerektiğini ve bu konuda üzerlerine düşen her türlü görevi samimiyetle yerine getireceklerini sözlerine ekleyen Durmaz,” Memleketini bırakarak batıda çalışmak üzere gelen insanlarımız, kendi aralarında daha da bir bağlılık gösterirler. Gurbet özlemi sebebiyle kendi topraklarından insanlara bağlılık çok daha fazla olur. Bende gurbette çok bulundum ve çalıştım. O yüzden gurbeti bilirim. Yaşanan bu olay bizleri derin bir şekilde üzmüştür” dedi.
 
Başkan Durmaz, daha sonra Saray İlçesi Örenburç Köyü’nden gelen köyün ileri gelenleri ile bir araya geldi. Başkan Durmaz, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek,” Bu tür olaylar ne yazık ki bölgemizde yaşanıyordu. Göreve geldiğimiz günden beri özellikle kan davası veya aileler arasındaki husumetin ortadan kalkması için büyük çaba içerisine girdik. Burada da üzücü bir olay vukuu bulmuştur. Şimdi yaşanan bu olayı hiç kimse tasvip etmez, ancak kanın kanla temizlendiği de görülmemiştir. Aklı selim bir şekilde davranılması, yaşanan acıların dinmesini sağlayacaktır. Bu konuda kimin üzerine görev düşüyorsa yapmalıdır. Bizlerde bu konuda elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 
""
 
Başkan Durmaz, hastane yetkilileri ile de görüşerek Naci Turan’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastane yetkilileri, Turan’ın her geçen gün sağlığına kavuştuğunu söylediler. Başkan Durmaz, bu görüşmelerin ardından Van’a geri döndü.
Editör: Wan Haber