Karşıyaka Kent Konseyi 2013 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka Belediyesi olarak sürekli yeni projeler üretiyoruz. Kent Konseyi'nden de kente yapılacak hizmetlerde destek bekliyorum. İhtiyaçların belirlenmesinde, hizmetlerde bizlere yol gösterici olun" dedi.
Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer başkanlığında Karşıyaka Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Trafik Çalışma Grubu ile Çevre Çalışma grupları hazırladıkları raporları sundu. Karşıyaka'da trafikle ilgili hazırlanan raporda sıkıntı yaratan noktalar tek tek sıralanırken, otopark sayısının da arttırılması istendi. Çevreye yönelik hazırlanan raporda da, sağlıklı kent için mücadele edilmesi gerektiği belirtilerek, Kiralık Bisiklet Sistemi'ni hayata geçirmesi nedeniyle Başkan Durak'a teşekkür edildi. Toplantıda Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelliler Meclisi ve Gençlik Meclisi çalışmaları da anlatıldı.
Toplantının başında yaptığı konuşmada Karşıyaka'yı birlikte yönetmek istediğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka kabuğunu kırıyor. Yurt içi ve yurt dışında Karşıyaka'yı tanıtmaya çalışıyoruz. Karşıyaka'nın kentsel dönüşümüne ihtiyacı var. Örnek çalışmaları hazırladık, uygulanmasını bekliyoruz. Hep birlikte olursak daha başarılı oluruz. Karşıyakalı temiz havayı solumalı, sağlıklı kentte yaşamalı. Birlikte olursak daha büyürüz " dedi.
Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer de çalışma gruplarından çok aktif çalışanların olduğunu belirterek, "Yapılan bu çalışmalar Karşıyaka Belediyesi tarafından uygulamaya sokulacak. Gönüllü hizmet veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(EA-AH-Y)

28.01.2013 10:32:18 TSI

Editör: Wan Haber