Osmangazi Belediye Meclisi üyeleri kentsel dönüşüm master plan çalışmaları ile ilgili bilgilendirildi.
Belediye mMeclis salonunda düzenlenen ve Başkan Mustafa Dündar'ın da katıldığı toplantılar iki bölüm halinde gerçekleştirildi. İlk bölümde AK Parti'ye mensup meclis üyeleri, ikinci bölümde ise CHP ve MHP'li meclis üyeleri ilçede özel bir firma tarafından yürütülen ve tamamlanan kentsel dönüşüm master plan çalışmaları hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirildi.
Osmangazi'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçenin tamamını kapsadığını ifade eden firma yetkilileri, Osmangazi'nin bu anlamda zor bir yer olduğunu ancak, değer bakımından Bursa'nın en şanslı ilçesi olduğunun altını çizdi. Osmangazi'de genel olarak homojen bir yapı stoku olduğunu, ticari alan ile konut, tarihi doku ve konutların iç içe geçtiği bölge oranının yüksek olduğunu anlatan yetkililer, Osmangazi'yi bir bütün olarak ele alıp yeni fırsatlar ortaya çıkartmak için çalıştıklarını söyledi.
Yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları sonunda Osmangazi'nin tamamında ulaşım, konut analizi, taşkın alanı, tarihi doku ve zeminin yapısı gibi temel çalışmaların tamamlandığını belirten yetkililer, yerel firma ve müteahhitlere yönelik yaptıkları sunumlarda da olumlu tepkiler aldıklarını, özel sektörün Osmangazi'deki kentsel dönüşümde yer almaya oldukça istekli olduğunu belirtti.
Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında meclis üyelerine bilgi aktaran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Osmangazi'de kesin olmamakla birlikte beş esas bölge belirlediklerini, örnek bölge olarak belirledikleri bu alanlarla ilgili hayallerini de müteahhitlerle paylaştıklarını söyledi. Dündar, "Bu örnek bölgelerdeki hayallerimizle ilgili müteahhitlerle görüştüğümüzde, onlar da bize kendi görüş ve tekliflerini aktararak, kendi bakış açılarını bizimle paylaştılar. Farklı görüşleri toplayarak yanlışı olabildiğince azaltmayı planlıyoruz. Gizli bir çalışmamız söz konusu değil. Bu konudaki çalışmaları son derece şeffaf bir ortamda yürütüyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantı ile de bu çalışmalarımızı sizlerle paylaşıp, sizlerin de görüşlerinizi dinlemek istedik. Bunun sonunda oluşacak ortak akıl ile inşallah Bursa için en iyisini yapmış oluruz" dedi.
(MŞ)

08.02.2013 18:18:52 TSI

Editör: Wan Haber