Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tuna Mahallesi hizmet binasında vatandaşlarla bir araya geldi. Dündar, vatandaşı, son günlerde merak edilen konuların başında gelen kentsel dönüşüm master plan çalışmaları hakkında bilgilendirirken, topaç hediye ettiği çocukların topacı döndürmesini büyük bir keyifle izledi.
Başta mahalle muhtarı olmak üzere vatandaşlarla birlikte mahalleyi gezip, sıkıntıları dinleyen Dündar, halkın en çok merak ettiği konuların başında gelen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Osmangazi'de özel bir firma tarafından yürütülen kentsel rönüşüm master plan çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ve konunun kamuoyunda tartışılmaya başlandığını ifade eden Dündar, binalardan önce zihinlerdeki dönüşümün sağlanmasının çok daha önemli olduğunun altını çizdi.
Bursa'nın en eski yerleşim yerlerine sahip Osmangazi'deki çarpık yapılaşmanın 50 yıldır kangren haline gelmiş bir mesele olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Bu gün, kaçak yapılaşma ile amansız bir mücadele içerisindeyiz. Ancak, bataklığı kurutmadan sinekleri yok edemezsiniz. Düzgün planlama ve altyapı olmadan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek mümkün değil" dedi.
Dönüşümün zor bir iş olduğunu ancak, Osmangazi Belediyesi olarak ilçeye üst ölçekten bakarak, lokal değil genel bir planlama içerisinde olduklarını belirten Başkan Dündar, "Kentsel dönüşüm master plan çalışmasında, 48 bin yapı ile 116 bin bağımsız birim elden geçirildi. Tuna mahallesinin de aralarında bulunduğu, demiryolu altı gibi bölgeleri A grubu olarak sınıflandırdık. Altıparmak, Çırpan gibi planlı yapılaşmanın olduğu bölgeler B grubu, sit alanları dağ yamaçlarını kapsayan bölgeler C grubu, sanayi ve konutların içi içe geçtiği D grubu olarak belirledik. Osmangazi'de yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarının da yerel firmaların yapmasını istiyoruz. Bunun için de, yerel firma sahibi ve yöneticileri ile toplantılar yapıp, onlarla bir araya geliyoruz" diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcıları ve daire amirleri ile birlikte, Tuna mahallesinde sokak sokak gezip, sokakta ve kahvehaneler vatandaşlarla sohbet eden Başkan Dündar, bir vatandaşın, mahallede gençlerin spor yapmak için sahaya ihtiyaçları olduğunu söylemesi üzerine de, "Bu konuda yürüttüğümüz bir projemiz var. Yapımı planlanan 19 Mayıs Spor Tesisleri, bu bölgedeki Tuna Mahallesi ile birlikte 3-4 mahallenin ortak olarak faydalanacakları bir spor tesisi olacak" diyerek, mahallenin ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini, çözüm için de ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Gezi sırasında kendisini selamlayan çocuklara topaç hediye eden Başkan Dündar, çocukların topaçları büyük bir beceri ile çevirdiklerini görünce, bir süre onları izleyip çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.
(MŞ)

25.01.2013 18:33:42 TSI

Editör: Wan Haber