Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi ilçe teşkilatının düzenlediği mahalle temsilcileri toplantısına katılarak, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dündar, göreve geldikleri günden itibaren toplam bin 166 proje üzerinde çalıştıklarını, bunlardan birçoğunu hayata geçirdiklerini, 21 projenin açılış için gün saydığını, 20 projeninse temelini atmaya hazırlandıklarını söyledi.
Merinos Tren İstasyonu'nda düzenlenen ve 109 mahalle temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, göreve geldikleri günden itibaren daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için çalıştıklarını ifade söyledi. Osmangazi'yi sokak sokak gezerek vatandaşların taleplerini dinlediklerini, ihtiyaçları birlikte belirleyip buna göre projeler geliştirdiklerini ifade eden Dündar, "Bu yoğun çalışma temposu içerisinde, inanın bir çok projemizi temel atma töreni dahi düzenleyemeden hizmete açtık. Bugüne kadar toplam bin 166 proje üzerinde çalışma yürüttük. Bunların birçoğu hizmete girdi. Şu an, 21 proje açılış için gün sayarken, 20 projemiz de temel atmak için bekliyor" dedi.
Osmangazi'de, vatandaşların talepleri doğrultusunda geliştirdikleri projelerden en önemlilerinin katlı otopark ve pazar alanları olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Bu meseleleri çözmek için vatandaşlarımıza söz vermiştik. İlk etapta 5 katlı otopark sözümüzü zamanla revize edip 10'a çıkarttık. İlçede bugüne kadar yapılmış hacim ve maliyet olarak en büyük projeyi, Çarşamba Pazarpark adını verdiğimiz katlı otopark ve kapalı pazar alanını tamamlayıp hizmete açtık. Sadece Bursa'ya değil, Türkiye'ye örnek bir proje oldu. Akpınar Yaşam Merkezi ve Çiftehavuzlar Fatih Yaşam Merkezleri de vatandaşlarımızın rahat ve konforlu bir alışveriş yapacağı merkezler oldu" diye konuştu.
"HEDEFİMİZ NE MAĞDUR, NE DE RANT SAHİBİ YAPMAK"
Başkan Dündar, son günlerin moda deyimi olan ve halkın en çok merak ettiği konuların başında gelen kentsel dönüşüm konusunda da, şehri üst ölçekten gören, lokal değil genel bir uygulamayı içeren çalışma yürüttüklerini söyledi. Çalışmaları özel bir firma aracılığı ile yürüttüklerini, son derece profesyonel bir ekip tarafından yapılan çalışmalarla Osmangazi'nin tamamının taranarak ilçede riskli bölgelerin belirlendiğini ifade eden Başkan Dündar, "Bu çalışmalardaki önceliğimiz, muhtemel bir afet anında yaşanabilecek can kayıplarını ortadan kaldırmak için riskli bölgelerin dönüşümünü sağlamak. Bunu yaparken vatandaşımız ne mağdur olsun, ne de rant sahibi yapılsın istiyoruz. Bu işi de TOKİ değil yerel firmalarımız yapsın istiyoruz. Bu konuda müteahhitlerimizle bire bir görüşüyoruz. Biz doğru başlarsak bu işi başarır ve şehri yenileriz, yoksa baştan kaybederiz. Hedefimiz, Bursa'nın tarihi dokusunu, ekolojik yapısını, kısaca ruhunu koruyarak, yepyeni bir şehrin ortaya çıkartılması" diye konuştu.
14 AYDA 25 BİN ÜYE
AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini de yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Çini, "Bu tür toplantıların maksadı birbirimizi daha yakından tanımak. Mahallelerimizin meselelerini zaten sizlerin hazırlayıp sunmuş olduğu raporlardan biliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüğümüz çalışmalarla 14 aylık süre içerisinde ilçemizde 25 bin üye kaydı yaptık. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
(MŞ)

30.01.2013 12:26:22 TSI

Editör: Wan Haber