Osmangazi Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm master plan çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Osmangazi'de, doğru zaman ve doğru zemin üzerinde başlayacak kentsel dönüşüm Bursa'ya örnek olacak, Bursa'nın vizyonunu değiştirecek" dedi.
Belediye dışında özel bir firma tarafından yürütülen kentsel dönüşüm master plan çalışmalarının tamamlanara 4 ayrı bölümde değerlendirilip analiz edildiğini ifade eden Başkan Dündar, "Gerek sosyal doku , gerekse jeolojik vi fiziki yapı analizleri tamamlandı. Geçtiğimiz ay içerisinde müteahhit firma yetkilileri ile bir araya gelip çalışmalarımızı onlara aktardık. Onların görüşlerini dinledik. Şeffaf bir ortamda yürütülmesini istediğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımızın, aynı zamanda yerel firmalar tarafından yapılması taraftarıyız" dedi.
Osmangazi'nin aynı zamanda Bursa'nın merkezi olduğunu, Bursa'nın tarihi dokusunu bünyesinde barındırdığını ifade eden Dündar, "Osmangazi, Bursa'nın geçmişi ile gelecek arasında çok önemli bir köprü görevi üstlenmiş durumda. Kentsel dokusunu, tarihi ve kültürel zenginliklerini zedelemeden yaşanacak değişim Bursa'ya örnek olacaktır" dedi.
Ana hedeflerinin Bursa'nın kazanması olduğunu kaydeden Dündar, yapılan kentsel dönüşüm master plan çalışması ile şehri bir bütün olarak değerlendirdiklerini söyledi. Bu süreçte vatandaşı ne mağdur, ne de rant sahibi yapmayı asla düşünmediklerinin altını çizen Başkan Dündar, "Doğru zaman ve doğru zeminde başlayacak bir kentsel dönüşüm Bursa'ya örnek olacaktır. Bursa'nın en değerli yerleri burada. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımızı uygulamaya başlamış olacağız" dedi.
Osmangazi'de parça parça da olsa kentsel dönüşümün yaşandığını dile getiren Dündar, "Belediye olarak, gerek ilçemizdeki çıkmaz sokakları açmak için yürüttüğümüz çalışmalar, gerek se mahallelerimizdeki park ve meydan projelerimiz kentsel dönüşüm sürecinin birer parçası. Bunun yanında, bazı mahallerimizde özel sektör eliyle başlatılan çalışmalarda var. Sırameşeler'de özel sektör tarafından başlatılan proje, aynı zamanda ilçemizde ve bu bölgede başlatılmış olan ilk kentsel dönüşüm projesi. Yakın zamanda özel sektör eliyle başlatılmış kentsel dönüşüm projelerinin devamı gelecek" diye konuştu.
Başkan Mustafa Dündar, konuşmasında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra, belediyenin diğer hizmetleri hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. İlçede hizmet atağının sürdüğünü ifade eden Dündar, "Pazarcı esnafı ve vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu alışveriş yapmalarını sağlayacak, pazar yerlerimizi bir bir açıyoruz. Akpınar Yaşam Merkezi'nin ardından Çarşamba Pazarpark ve Çiftehavuzlar Fatih Yaşam Merkezi'ni de hizmete açtık. Yakında diğerlerini de tek tek hizmete açacağız" dedi.
Başkan Mustafa Dündar'ın konuşmasının ardından, CHP grubu adına Belediye Meclis Üyesi Osman Ayradilli, MHP grubu adına da Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın, parti grupları adına söz alarak görüşlerini dile getirdiler.
(MŞ)

06.02.2013 18:37:31 TSI

Editör: Wan Haber