İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Yahya Kaptan Mahalle sakinlerine yapılan hizmetleri anlattı.
Gross Alışveriş Merkezinin yanında bulunan Kaptan Cafe de yapılan çalışmaların anlatıldığı toplantıya Başkan Doğan'ın yanı sıra AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve ilçe yöneticileri, mahalle muhtarı Haluk Akgün, Yahya Kaptan Toplu Yapı Üst Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akyol ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri İbrahim Elgin, Emine Okanalp ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Doğan yaklaşık 3 saat süren konuşmasında Yahya Kaptan'ın 25 yıl aradan sonra kendi dönemlerinde hizmetle tanıştığını belirterek, "Bu mahallemizde 3054 ton asfalt 10 bin 663 ton parke yaptık. Çevre ve kavşak düzenlemelerinin yanında 37 parkı baştan sona yeniledik. Yeniden yaptığımız parklara Türk büyüklerinin adını vereceğiz. Her parkta Türk büyüğünün biyografisi de yer alacak. Çocuklarımız parklarda oynarken Türk büyüklerini de tanıma imkanı bulacak. Bir çok mahallede olduğu gibi Yahya Kaptan'a da mahalle konağı yaptık. Emeklilerimiz burada mutlu bir şekilde sosyal faaliyetlerde bulunuyorlar. Yahya Kaptan'daki mahalle konağını daha büyük yapmak isterdik. Fakat yeşil alanın ancak yüzde 5'ini yapı için kullandığımızdan bunu yapamadık. Nasıl vatandaşların yaptığı inşaatlarda titiz davranıyorsak burada bizim yaptığımız yapıda da aynı titizliği gösterdik. Bölgemizde bulunan Atılım Anadolu Lisesi, Yahya Kaptan Ticaret Lisesi ve 24 Kasım Anadolu Lisesi'ne çok amaçlı salonlar yaptık" dedi.
İzmit Belediye Başkanı, mahalle girişine Kuvayı Milliye Kahramanı Yahya Kaptan'ın heykelini dikeceklerini de anlatarak, "Bu ciddi bir eksiklikte. Önemli bir kahramanımızın adı mahalleye veriliyor fakat kendisiyle ilgili bölgede hiçbir şey yoktu. Bu eksikliği düşünerek mahallenin girişinde Yahya Kaptan'ın heykelinin de yer aldığı bir düzenleme yapıyoruz. Çalışmalar birkaç hafta içinde tamamlanacak.
Ayrıca bu mahallemizde Çanakkale Savaşının heyecanını yansıtacak Kınalı Asker Parkı da yapıyoruz. 2600 metrekarelik parkın projesi bitmek üzere. Çanakkale Savaşının sergileneceği açık hava müzesi konseptindeki projede rölyefler ve siperler yer alacak. Tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmayı kendimize görev kabul ediyoruz" şeklinde konuştu. Doğan, toplantıda vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.
(MA-MA)

12.12.2012 12:00:04 TSI

Editör: Wan Haber