İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Lisesi Kariyer Günleri'nin konuğu oldu. Kendisi de İzmit Lisesi mezunu olan Başkan Doğan okulun Fen Bölümü 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer günleri kapsamında İzmit Lisesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle biraraya geldi. İzmit Lisesi Müdür Vekili Basri Palasoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Seda Tunçbilek, Aydınlar Ocağı Eski Başkanı Ahsen Okyar da etkinliğe katılanlar arasındaydı.
Gençlere duyduğu sonsuz güvenden söz eden Başkan Doğan, " Pırıl pırıl bir gençliğimiz var. Bu gençlerin planlı ve kaliteli bir eğitim ile topluma yarar sağlayan, çok değerli bireyler olacaklarına inanıyorum. Sizler çok yeteneklisiniz, akıllısınız. Önünüzde her türlü imkan var. Kendinize güvenin ve kendinizi geliştirmeye çalışın. Zorluklar karşısında inancınızı yitirmeyin. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Çalışmadan bir başarıyı elde edebilmek imkansızdır. O nedenle başarıyı çalışarak elde edeceğinizi asla unutmayın" dedi.
Öğrencilerin mesleği ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Doğan "Ben Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Doktorluğu çok severek ve büyük bir gayret ile yaptım. Meslek seçimi yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şey yeteneklerinize uyan ve sevebileceğiniz bir mesleği seçmek olmalıdır. Sizlerde seveceğiniz meslekleri seçmeye çalışın. Okuyacağınız okulla, kazanacağınız parayla kıyaslayarak seçim yapmayın. Önemli olan sizin işinize olan bağlılık ve tutkunuzdur. Mesela öğretmenlik ve doktorluk gibi meslekler parayla ölçülemez. Bu meslekler her şeyden önce insan kazandırır ve en büyük hazzı o zaman duyarsınız" diyerek mesleğine verdiği değeri dile getirdi.
Hedef odaklı çalışmanın insanı başarılara taşıyacağının altını çizen Doğan "Herkesin hayatta hedefleri olmalı. Bu hedeflere ulaşmak için karşınıza çıkacak sorunlara hazırlıklı olmalısınız. Bu altyapının sizde oluşabilmesi için öncelikle iyi bir insan olmanız ve doğru bir eğitim görmeniz gerekir. İşte o zaman önünüz hep açık olur. Sorunlar karşısında yılmak yerine çözüm odaklı olun" dedi.
(MA-MA)

18.01.2013 13:04:53 TSI

Editör: Wan Haber