İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 16 Ocak tarihinin Kocaeli'de görev yapan gazeteciler için ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Doğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"İzmit, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, yeni rejimle ilgili görüşlerini ilk kez basın mensupları ile paylaştığı şehirdir. 16 Ocak 1923 tarihinde, Av Köşkü'nde yapılan toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturacak görüşler, bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından basın mensupları ile paylaşılmıştır. Toplantı dönemin aydınları ve gazetecilerinin kalemiyle yorumlanarak, halkın ve ülkenin hatta dünyanın geleceğini etkileyen bir süreç başlamıştır.
Bu onuru ilk yaşayan ilk şehir olan İzmit bugün yerel basının en güçlü ve etkin olduğu yerlerden biridir. Kocaeli basını kamuoyunun doğru habere en kısa zamanda ulaşması adına zor ama son derece önemli bir görevi başarıyla yerine getiriyor. Bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yürüten basınımızın tüm temsilcilerine teşekkür ediyor, aramızda olmayan basın mensuplarını saygı ve minnetle anıyorum. Tüm basın camiasının Basın Onur Günü kutlu olsun."
(MA-MA)

15.01.2013 14:41:58 TSI

Editör: Wan Haber