Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Bireylerin en doğal haklarından birinin doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğü olduğunu ifade eden Başkan Necmettin Dede, bu hak da haber kaynakları ile bunları yazılı ve görsel olarak topluma ulaştıran basın mensuplarının varlığıyla gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunmasının şart olduğunu belirten Dede mesajını şöyle sürdürdü;
"Gazeteciler halk adına kutsal görev üstlenir ve bunu yerine getirirken de zaman zaman zorluklarla karşılaşır. Hükümetimiz döneminde basın çalışanlarının özgür bir ortamda görev yapabilmelerine ve gerekli düzenlemeleri yapmaya her zaman öncelik verilmiştir. Basın mesleği heyecanlı ve hareketli bir meslek olduğu gibi, bir o kadar da sorumluluk ve tarafsızlık gerektirir. Basın mensubu, işini yaparken gecesini gündüzüne katarak gerçekleştirir ve kamuoyunu bilgilendirmek için canını dahi ortaya koymaktan hiç çekinmez. Basın mensubu halk adına gören, gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakarlıkta bulunan ve adeta kamu görevlisi olarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan insandır. Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Basının görevini yaparken hukukun evrensel ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerekmektedir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır."
Muş basının günümüze kadar basın ilkelerini her zaman ön planda tutarak kamuoyunu bilgilendirdiğini, bundan sonra da aynı anlayıştan asla ödün vermeyeceğine inandığını dile getiren Dede "Bu anlayışla hareket eden basın mensuplarımız, basın meslek ilkelerinin dışına çıkarak ve sadece kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edenleri umarım kısa sürede fark edecek ve bunları kendi içlerinden çıkaracaklardır. Bu, sepetteki elmaların içindeki bir çürük elmanın olması gibidir ve zamanla zarar verip, bu güzide mesleğe leke düşürecektir. Bu vesile ile değerli basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum" diye belirtti.
(NA-MET-Y)

09.01.2013 14:16:30 TSI

Editör: Wan Haber