Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun Danışmanı Fevzi Bubilik, dün akşam AK Partili meclis üyelerinin şahsı hakkında yapmış olduğu açıklamalar üzerine basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Bubilik, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı basın toplantısında kendisinin Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun danışmanı olduğunu vurgulayarak, hiç kimse ile bir problemi olmadığını, mücadelesinin hukuken devam edeceğini söyledi. Bubilik, şimdiye kadar yaşanan süreç içerisinde ısrarla başkana atfen yapılan iftiraların yersiz, mesnetsiz ve uydurma olduğunu söylediklerinin altını çizdi. Bubilik, "Belediyede görev yapmış yetkili ve etkili kişilerle birlikte bazı belediye meclis üyeleri tarafından da belediye rant kapısına dönüştürülmüştür. Hiç kimse elindeki yetkiyi kullanarak rant elde etme gayreti içerisinde olamaz. Olanlar da sonuçlarına katlanacaklardır. Yanlış yapan yanlışın hesabını hukuk önünde verecektir. Arkadaşlara tavsiyem iyi bir avukat tutmalarıdır. Siyaset böyle yapılmaz. Birilerine suç istinat ederken çok iyi düşünüp iyi araştırmalısınız. Arkadaşlar madem ki kendilerine iftira atıldığını söylüyorlar. O halde gitsinler yargılanmak için gerekli yerlere müracaat etsinler. Herkes doğru oturacak, akıllı konuşacak. Biz şu anda arkadaşların sorumsuzca belediyeyi uğratmış oldukları zararın telafisi için çalışıyoruz. İlk olarak bu arkadaşların 71 bin 200 TL değerindeki zararını belediyeye geri kazandırdık" dedi.
Parti mensubu belediyede görev yapmış yetkili isimlerden biri tarafından doğrudan temin yolu ile mayıs ayında yapılan ihaleyle 2 bin TL değerindeki 400 çift ayakkabının 13 bin TL'ye belediyeye satılarak kamunun zarara uğratıldığını iddia eden Bubilik, "Bu konunun takipçisiyiz. Bir diğeri ise partimizin mensubu 2 meclis üyesi tarafından belediyeye ait arsa 300 bin TL'ye alınarak aracı bir şirket vasıtasıyla parti kimliği ve sıfatları kullanılarak 3 milyon TL'ye satılmaya çalışılmıştır. Sayın başkan bu durumu fark ederek satışa şerh koymuştur. Başka bir konu, özel bir firmanın 120 bin TL değerinde hafriyat, yol ve benzeri çalışmaları yapılıyor. Ancak firmaya 59 bin TL fatura kesilerek tahsil ediliyor. Arkadaşlar, bunlar daha ufak şeyler. Asıl büyük olanlar hukuka intikal etti" diye konuştu.
Başkan Danışmanı Bubilik, "Bu arkadaşların bilmediği konu şu; bunlar benim hakkımda suç duyurusunda bulunurken, bizim bir hafta önceden kendileri hakkında bu konular hakkında yapmış olduğumuz suç duyurusundan bihaberler . Etikten bahsediliyor, siyasette etik cidden önemli bir hadisedir. Sayın başbakanımızın ve partimizin temel ilkeleri bunu gerektirir. Sayın başkanın 16 yaşındaki çocuğunun araba kullanırken yakalanması sanki çok büyük bir kabahatmiş gibi gösterilirken, partimiz mensubu arkadaşlarımızın belediye imkanlarını kullanarak belediyeye yüklü miktarda mal vermeleri ne kadar etik? Onu da kamuoyuna bırakmaktayım. Sayın başkan çok sıkıntı çekti, doğrudur, çünkü asılsız, mesnetsiz, iftiralarla dolu bir karalama kampanyası ile alakalı olan bir şeylerdi. Biz bunların taktiğini yapmadık, bunların taktiğine uymak bizim siyaset anlayışımıza görmüş olduğumuz töre, örf, adet, anane ve geleneğe aykırıdır. Devletin savcıları bu işin peşinde , buna göre gitsinler kendilerini aklasınlar. Birde kişiler üzerinde herhangi bir şekilde gündem oluşturmaya çalışmasınlar. Yaklaşık bir saattir burada konuşuyoruz, ama ağzımdan bir tane isim duydunuz mu? Yani biz söyleyemez miyiz onlar gibi? Ama hukuka intikal etmiş bir konu hakkında laf söylemek doğru değil. Arkadaşlar kendi işlerini kendileri yapsınlar, benim onlara tavsiyem iyi avukat tutmalarıdır" dedi.
Bubilik, AK Parti Genel Merkezi'nde Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu hakkında herhangi bir inceleme ya da soruşturma dosyasının olmadığını söyleyerek, "Esas soruşturma ve inceleme partimiz mensubu belediye meclis üyeleri için olacaktır" dedi.
(MŞ)

05.12.2012 13:43:43 TSI

Editör: Wan Haber