S.S. 2 Nolu Van Belediyeleri Hudutları Dahilinde Çalışan Motorlu Taşıyıcılar ve Minibüsler Kooperatifi Başkanı Mahmut Çobanözü, Van mücavir alanları içerisinde taşımacılık yapan bazı korsan minibüsçüler tarafından silahla tehdit edildiklerini, can güvenliklerinin olmadığını belirterek "Korsan sorununun artık son bulmasını istiyoruz" dedi.


Kooperatif binasında bir açıklamada bulunun Mahmut Çobanözü, özellikle ilde TOKİ konutlarının yapılmasından sonra korsan taşımacılığın hat safhaya çıktığını belirtti. Van’da meydana gelen depremler sonrasında halkın büyük bir bölümünün belli bölgelerde yapılan TOKİ konutlarına yerleştiğini anlatan Çobanözü "Memur- Sen, Şemsibey, Kalecik ve Kevenli TOKİ bizim güzergâhlarımız olduğu halde ne yazık ki, korsan minibüsçüler nedeniyle esnafımız bu bölgelere ulaşım sağlayamıyor. Çünkü korsan minibüsçüler tarafından esnafımız silahla tehdit ediliyor. O bölgelerde can güvenliğimiz yoktur” şeklinde iddialarda bulundu.


Sorunu defalarca yetkililere bildirdikleri halde bir sonuca varılamadığını iddia eden Çobanözü, şunları söyledi:
“Biz bu durumu defalarca yetkililere bildirdik. Ama ne yazık ki bu güne kadar korsan taşımacılık hakkında alınmış bir önlem yok. Biz buna bir an evvel önlem alınmasını istiyoruz. Bizim tek isteğimiz kanunların işlenmesidir. Bu konuda yetkililerden isteğimiz, eğer ihtiyaç varsa o vatandaşların ruhsatlarının alınması ve ihaleye girmelerinin sağlanmasıdır. Ama eğer ihtiyaç yoksa ildeki bu korsan taşımacılığın önüne geçilmesidir.”


YAŞANAN BU KANUNSUZLUĞA, BU BAŞIBOŞLUĞA KARŞIYIZ
Korsan minibüslerin ruhsatlarını almaları ve ihaleye girmeleri sonucunda iş yapabileceklerini de sözlerine ekleyen Çobanözü, “Minibüs ve halk otobüsleri olarak belediyeye aidatlarımızı, harçlarımızı, hak bedellerini ödüyoruz. Onlar da bizim gibi aidatlarını ödesinler, ihaleye girsinler, çalışsınlar. Onların çalışmasında herhangi bir engel yoktur. Biz özellikle yaşanan bu kanunsuzluğa, bu başıboşluğa karşıyız. Bizim tek isteğimiz Van’da da, diğer bütün illerde olduğu gibi kanunlar çerçevesinde herkesin güzel ve huzurlu bir şekilde çalışmasıdır” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber