-10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gümü nedeniyle Afyonkarahisar'daki yerel ve ulusal yayın kuruluşları temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kahvaltı sonrasında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 2012 yılında yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Basın toplantısı öncesinde gerçekleştirilen kahvaltı programına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve medya çalışanları katıldı. Vali Balkanlıoğlu ile birlikte protokol üyeleri gazetecilerin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dileklerini ilettiler.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kahvaltının ardından düzenlediği basın toplantısında 2012 yılında belediye tarafından yapılan yol, beton parke, asfalt ve kaldırım çalışmaları hakkında bilgiler vererek, çalışmaları geçmiş yıllar ve dönemlerle karşılaştırdı. 2010 yılından itibaren gerek asfalt yollarda, gerekse de beton parke yollarda önemli bir atılım içerisine girdiklerini, 2011-2012 kış mevsiminde, son yılların en soğuk ve şiddetli kışı olmasına rağmen, kendi dönemlerinde çalışma yapılan ve bitirilen 31 mahallede en ufak dahi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını kaydeden Başlan Çoban, şöyle konuştu:
"Sıkıntı yaşanan diğer mahalleler, caddeler, bulvarlar bizim henüz çalışmaya başlamadığımız yerlerdi. Yani bize yüzde 90 oranında sathi kaplama asfalt olarak yapılıp teslim edilmiş sokak ve caddelerdi. Zamanında bizim yaptığımız gibi Beton Parke ve Sıcak Asfalt olarak yapılsa idi elbette ki bu sıkıntılar çekilmeyebilirdi."
Geçmiş dönemlerde yapılmayan içme suyu şebeke yenileme çalışmalarını kendi dönemlerinde yaptıklarını söyleyen söyleyen Başkan Çoban, "Siyasi geleceğimiz pahasına, başkalarının yaptığı gibi sadece gösterişe yani üst yapıya değil, önce alt yapı, önce insan sağlığı sonra en kaliteli yollar ve kaldırımlar dedik. Bunu da şimdiye kadar hep gösterdik. Geçmiş 4 yılımızda hiçbir şekilde gözükmeyen içme suyu şebeke değişikliği, yağmur suyu, kanalizasyon vs. gibi alt yapı hizmetleri için 15 Milyon TL'yi geçen para harcadık. Ama inşallah en geç 2 yıl içerisinde hiçbir hemşehrimizi toprak, çamurlu yoldan yürütmeyeceğiz. En kaliteli yolları hedefliyorsak, bu yollara kaliteli bir asfalt şantiyesi ile ulaşılır, en kaliteli ekipmanlarla başarılır. Bu nedenle öncelikli olarak maliyet hesapları yaparak ve değeri 50 bin TL dahi yapmayan eski asfalt plenti yerine OSB'ye yeni bir asfalt şantiyesi kurduk. Sadece şantiye kurmakla kalmadık, bu şantiyeye kantar, kalite kontrol laboratuvarı, modern idare binası gibi üniteleri de kurduk. Bu iş için hiç borçlanmadan toplam 4 milyon 650 bin TL para harcadık. Yine eski model ve hurdaya ayrılması gereken finişer gibi ekipmanlar yerine yeni ekipmanlar aldık. Bugün şunu rahatlıkla iddia edebiliriz, Türkiye'nin en iyilerinden bir asfalt tesisine ve ekipmanlarına sahibiz. İşte bu yüzden Türkiye'de ilk defa bir belediye yani Afyonkarahisar Belediyesi ürettiği asfalta TSE belgesi aldı. Kurduğumuz yeni modern şantiye ile asfalt anlamında belediyemizi 3 milyon 750 bin TL kara geçirdik" dedi.
2012 yılında sıcak asfalt, beton parke ve sathi kaplama olarak toplam genişliği 10 metre olmak kaydıyla 150 kilometre yol yaptıklarını ve bunun Afyonkarahisar'dan Burdur'a kadar yol yapma anlamına geldiğini kaydeden Başkan Çoban, 2012 yılında serilen sıcak asfaltın 1999-2004, 2004-2009 yılları arasında serilen sıcak asfalttan daha fazla olduğunu belirtti. 2012 yılında kendilerinden önceki başkanlar döneminde 5 yılda serilen sıcak asfalttan daha fazlasını 1 yılda yaptıklarını söyledi.
Başkan Çoban, "2013 yılında da sıcak asfalt serme işlerimize devam ederek 5 yıl içersinde 500 bin tonu geçen sıcak asfalt serme işlemini gerçekleştireceğiz. Beton parke yol ve kaldırımlarda geçmiş dönemleri 4 yılda 7'ye katladığımız görülecektir. 1999-2004 arası gözüken beton parke çalışmaları kaldırımlarla ilgilidir. Bu dönemde yapılmış beton parke yol yoktur. Dönemimizde bir çok mahalle, şekerciler sitesi tamamen beton parke yollarla kaplanmış , ikinci küçük sanayi sitemizin de yüzde 70 oranında beton parke yolu tamamlanmıştır. İkinci Dumlupınar Caddesi'nde belediye Yüntaş Fabrikalarında üretilen doğaltaş, renkli ve desenli beton parke, led ışıklı parkelerle deneme amaçlı yaptığımız düzenlemede büyük ölçüde halkımızdan övgü almıştır. Bölgemizde ilk defa üretilen ve bu caddede kullanılan ürünlerimizi bu caddede kış boyunca deneyeceğiz" diye konuştu
(GC-SK-Y)

09.01.2013 15:20:49 TSI

Editör: Wan Haber