Karaçulha Belediyesi'nin okul yararına düzenlediği 3. Deve Güreşleri Şenliği'nde Denizli'den "Pala Remzi" isimli deveden düşen, Karaçulha Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, yaptığı açıklamada; "Bugün yine deveye binerim. Biz Yörük çocuğuyuz. Deve ve at sırtında büyüdük. Hem düşer, hem bineriz" dedi.
Deveden düştükten sonra 112 acil sağlık ekibinin kontrolden geçirdiği Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, güreş organizesinin tamamlanmasının ardından Fethiye Devlet Hastanesi'nde tepeden tırnağa kontrolden geçti. 2 saat boyunca müdahalede altında yattığı öğrenilen Belediye Başkanı Yusuf Çaylı'nın serum aldıktan sonra taburcu olduğu öğrenildi. Filmleri çekilen, tahlilleri yapılan Yusuf Çaylı, vücudunda herhangi bir kırık bulunmadığını, doktorların seferber olduğunu, bugünde evinde serum verildiğini, iki gün boyunca istirahat edeceğini vurguladı. Vücudunda batar gibi ağrılarının bulunduğunu söyleyen Yusuf Çaylı, "Başbakanımız da attan düşmüştü. Başbakanımız da ben de halka hizmet eden insanlarız. Attan da deveden de düşeriz. Yeter ki halka hizmet edelim. Sağlıklı kalalım" diye konuştu.
Eşi Şerife Çaylı'nın deve güreşi ağası seçildiği anda deveye binmesini istediğini ancak eşinin cesaret edip binemediğini söyleyen Çaylı, "Düştükten sonra yine binecektim. Ancak arkadaşlar istemediler. Direksiyonda olduğum sürece yağlı güreşleri, deve güreşlerini sürdüreceğim. Hatta boğa güreşi de yaptıracağım. Tüm Türkiye ve Avrupa bu görüntüleri izledi. Deveden düştük diye bir daha deve güreşi yapmayalım düşüncesi içinde değiliz. Vekillerimiz olsun, sevenlerimiz olsun, hemen her yerden arayıp geçmiş olsun dediler" dedi.
Deveden düşmesi konusunda ne devenin, ne oradaki arkadaşların suçu olmadığını da ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, düşme anını ise şöyle anlattı: "Sıkı tutundum ama bir anda kendimi yerde buldum."
(MY-SK-İK)

04.02.2013 15:22:45 TSI

Editör: Wan Haber