10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, gece gündüz demeden görevi başında bulunan gazetecilerin gününü kutladı.
Başkan Çakır yazılı açıklamasında; "Öncelikle bütün gazeteci arkadaşlarımın, gazete, televizyon ve radyo sahiplerinin, muhabirlerinin, perde arkasında çalışan ve her gün gazete çıkarmak için çabalayan matbaa çalışanlarının, televizyonlarda ve radyolardaki teknik personelin, velhasıl, basın yayın organlarında, görevlerini ifa eden herkesin Gazeteciler Gününü kutluyorum. Özellikle sahada işin asıl yükünü omuzlayan muhabir arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Yaptığınız iş çok önemli. Her mesleğin kendine göre mutlaka önemi büyük ama sizler bilgi toplumu adını verdiğimiz 21 YY toplumu için vazgeçilmez bir noktadasınız. Bunun bilincinde olun ki görevinizin sorumluluğu da omuzlarınızda hissedesiniz. Teknolojinin geliştiği, her türlü bilginin çok çabuk yayıldığı günümüzde, doğru ve güvenilir haberi yapabilmek, tarafsız ve sorgulayan basın organlarını kurup hayatını sürdürmek çok zor bir iş. Sizler bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak yegâne güçsünüz. Mesleğinize olan inancınızı yitirmeyin ve bu inancı her geçen gün büyütün ki, bu toplumun gerçek bilgiye, gerçek habere ulaşmasını sağlayabilesiniz. Bir önemli konuda haber yapabilme hürriyetinizdir. Bu gün bile basın, her konuda sansürden uzak, tam manası ile bağımsız bir kimlik sergileyebiliyor diyemiyoruz. Ancak kat edilen mesafe, gelinen nokta ortadadır. Türk Basını, bu gün, demokratik yönetimin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Doğru habere ulaşma ve fikirlerini ifade edebilme hürriyeti demokratik rejimlerin vazgeçilmezidir. Türk basını bu gün dünyada birçok ülke basınından öndedir.
Basın özgürlüğünün, bir iletişim hakkı olarak, kapsamının ve içeriğinin genişlemesi, istenilen düzeye gelmesi, ancak, biz siyasilerin, siz görsel ve yazılı basın kuruluşları ve gazetecilerin, ayrıca hukukçuların, aydınların, basınla ilgili meslek örgütlerinin, işbirliği ile bütün tarafların ortak çabası sonucunda, el ele vermesi ile sağlanabilecektir.
Türk Basını'nın gelişimi, basın hürriyetinin istediğimiz noktaya gelebilmesi ve bağımsız hür basının teşekkülü için omuzlarınızdaki yükün bilincinde hareket ederek, en az biz siyasiler ve yöneticiler kadar sizlere de iş düştüğünü unutmamalısınız.
Şehrimizde yerel yayın yapan televizyon ve gazetelerin ve ulusal haber ajanslarının temsilcilerinin gazeteciler gününü tekrar kutlar, saygılar sunarım" dedi.
(CM-AA-Y)

10.01.2013 13:48:05 TSI

Editör: Wan Haber