Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, muhasebeci ve mali müşavirlere 'büyükşehir' ile ilgili brifing verdi.
Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Bahadır Altaş ve Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger'in yanı sıra muhasebeciler ile mali müşavirler katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Ahmet Çakır, Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte, farklı bir konuma gelineceğine işaret ederek, büyükşehir statüsünün Malatya'ya birçok avantajı da beraberinde getireceğini anlattı.
Sürecin iyi yönetilerek, sağlıklı bir planlama yapılması için çalıştıklarını kaydeden Çakır, şunları söyledi: "Burada önemli olan bu süreci iyi yönetip, sağlıklı bir şekilde planlama yapabilmek. Bizim şu anda önümüzde 1 yıldan fazla zaman olmasına rağmen oluşturduğumuz ekipler var. Büyükşehir statüsünü kazanır kazanmaz nereleri planlayacağımızı, bölge, ilçe ve köylerimizin alt yapılarının ne durumda olduğunu tespit edeceğiz. Yine bütün ilçelerimizin, beldelerimizin bütün imar planlarını alacağız ve bunları tek elden sağlıklı bir şekilde planlayacağız. Üst yapıdaki eksiklikleri dikkate alacağız. Bunların planlamalarını yapacağız. Hangi bölgemizde ne kadar eksiklikler var, bu eksiklikleri gördükten sonraki süreçte daire başkanlıklarına bağlı sorumlu bölgeleri oluşturacağız. Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurularak; bütün bölgelerimiz, beldelerimiz, ilçelerimizin ulaşımla ilgili planları tek elden yapılacak."
Çakır, büyükşehir statüsünün şehirler için büyük önem taşıdığına değinerek, geçmişte büyükşehir statüsü alan illerin daha sağlıklı geliştiklerini belirtti.
Malatya'nın bundan sonraki süreçte hem ekonomik hem de şehir olarak daha hızlı büyüyeceğini ifade eden Çakır, büyükşehir statüsünün Malatya için dönüm noktası olacağını aktardı.
Ahmet Çakır konuşmasının ardından, muhasebeci ve mali müşavirlerin büyükşehir ile ilgili görüş ve önerilerini dinledi.
(FD-SO-Y)

18.12.2012 16:39:00 TSI

Editör: Wan Haber