Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Koyunoğlu Mahallesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Çakır, çalışmaların, vatandaşların yoğun kullandığı bölgelerde gerçekleştirildiğini belirterek, "Şu an, özellikle Temelli ve Zabçıoğlu Caddelerinin ortasında bulunan Koyunoğlu Mahallesi'ndeki 3 cadde ile 4 sokağımızdaki çalışmalar büyük oranda bitme aşamasına geldi. Burada, 2 bin 500 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı yapıldı. Toplamda 31 bin metrekarelik yol ve kaldırım kaplaması yapıldı. Bunun 20 bin metrekaresi kompozit, 11 bin metrekaresi de doğal taş kaplama" açıklamasında bulundu.
Koyunoğlu cami bölgesindeki kavşağı genişletmek amacıyla yolda kalan evleri istimlak ederek kaldırdıklarını kaydeden Başkan Çakır, "Dört tane evin bedeli ödenerek kamulaştırıldı. Mail-i inhidam durumundaki 2 evle birlikte kavşakta kalan 6 evin yıkımı gerçekleştirildi. Dolayısıyla o kavşağın düzene girmesi ve geniş bir meydanın ortaya çıkarılması sağlanmış oldu" bilgisini verdi.
Başkan Çakır, çalışmaların Malatya genelinde devam ettiğini kaydederek, "Kış mevsimi olmasından dolayı yarım kalan işleri toparlamaya çalışıyoruz. Hava şartlarının elvermesiyle de bu çalışmalarımız devam edecek. İnşallah bu çalışmalarımızla birlikte mahallelerimiz, kendi içlerinde çok daha temiz, düzgün ve yaşanabilir mahalle olma standartlarını yakalamış olacaklar" şeklinde konuştu.
Koyunoğlu Mahalle Muhtarı Kazım Zengin de yıllardır alamadıkları hizmeti bu dönem aldıklarını belirterek şöyle konuştu:
"20 senedir açılmamasından dolayı, oturamadığımız bir caddenin, sokağın açılması, hem mahallemizin gelişmesi bakımından, hem trafik bakımından iftihar edilecek bir durum diye düşünüyorum. Yıllardır alamadığımız belediyecilik hizmetini sayenizde aldık, bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum."
(NA-Y)

21.12.2012 15:25:48 TSI

Editör: Wan Haber