Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, katıldığı "11. Gençlik Şurası"nda "Üstün Zekalılar Merkezi" açılacağı müjdesini verdi.
Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen "11. Gençlik Şurası" Bağcılar Halk Sarayı'nda öğretmen ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi Bağcılar'da yaşayan gençlerin sorunlarını tespit eden liseler, bunları ön plana çıkarmak için gençlik şurasına öğrenci gönderdi. Programda "Sosyal Medya ve Gençlik, Girişimcilik ve İnovisyon, Gençlerde Kimlik Arayışı, Lider Gençlerinin Yetişmesinde Okulların Rolü, Her Okula Bir Yazar" gibi projeler sunuldu.
Programa, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın yanı sıra, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Bağcılardaki gençlerin geleceğe hazırlamak için bütün çalışmaları yapmaya gayret ettiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılarımızda gençlik çalışmalarının hangi boyuta geldiğini sürekli araştırıyorum.Bu çalışmalarının içerisinde gençlerin yer alıyor olması kültürel ve sosyal dönüşüm içerisinde büyük bir önem sarf ediyor. Bizim tarihten aldığımız sorumlulukla bir neslin geleceği bir önceki nesil geleceğini hazırlamak istiyoruz.Bu yüzden geleceği hazırlamak ve daha iyi şeyler yapmamız gerekiyor. Onun için sürekli yeni çalışmalar içerisindeyiz. Yakında da 'üstün zekalılar merkezi' açacağız" şeklinde konuştu.
Bağcılar şanslı bir ilçe olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise, "İstanbul da 39 ilçe var. Ben böyle bir manzarayı diğer ilçelerde göremedim" dedi.
Programda çeşitli liseleri temsil eden öğrenciler de ele aldıkları konuları arkadaşlarıyla paylaşarak, bilgi alış-verişinde bulundu.
(AR-ET-Y)

19.12.2012 14:21:33 TSI

Editör: Wan Haber