Medipol Üniveristesi'nin düzenlediği "Sosyal Belediyecilik" konferansına katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, farklı yönleriyle sosyal belediyecilik uygulamalarını anlattı. Çağırıcı, özellikle engellilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Medipol Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü ve Fizyoterapi Kulübü öğrencileri, "Sosyal Belediyecilik" konulu bir program düzenledi. Program kapsamında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konferans verdi. Üniversitenin Unkapanı'ndaki yerleşkesinde gerçekleştirilen programda Başkan Çağırıcı, öğrencilere sosyal belediyecilik kapsamında yaptıkları çalışmaları bir sunumla anlattı. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik çalışmalara değinen Çağırıcı, özellikle engelliler için yaptıkları çalışmaları anlattı.
Engellilerin rehabilitesi ve hayata katılımına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çağırıcı, bunun için Engelliler Sarayı'nı inşa ettiklerini söyledi. Buranın tamamen engellilerin sosyal hayata katılmaları için tasarlandığını ve 25 farklı branşta meslek edindirme eğitimlerinin verildiğini anlatan Çağırıcı, daha önce merkezi gezen öğrencilere Engelliler Sarayı'nı nasıl bulduklarını da sordu.
Engelli sporcuları da öğrencilere tanıtan Çağırıcı, "Engelli sporcularımız, yurt içi ve yurt dışında katıldıkları pek çok etkinlikte büyük başarılar elde ettiler. Hamide (Kurt) kızımız Hollanda'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda birinci oldu" dedi.
Bağcılar İletişim Merkezi (BİLMER) hakkında bilgiler veren Çağırıcı, yeni sistemle, insanların belediyeye gelmeden işlerini internet üzerinden halledebileceklerini söyledi. "İnsana hizmet etmek kadar güzel bir şey yok" diyen Çağırıcı, belediye olarak bütün çalışmalarının odağında insana hizmet etme düşüncesinin yattığını belirtti.
Öğrencileri, Bağcılar Belediyesi Nostalji Bahçelerinde piknik yapmaya davet eden Çağırıcı, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Aydın'na da programdan dolayı teşekkür etti.
(HÇ-ET-OK-Y)

21.12.2012 16:03:31 TSI

Editör: Wan Haber