AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği programa katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediyeciliğin sadece alt yapı yatırımlarından ibaret olmadığını anlattı.
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programa katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı burada, "AK Belediyecilikte AK Hizmetler" konulu konferans verdi. Belediyecilik uygulamaları hakkında bilgiler veren Çağırıcı, belediyeciliğin sadece alt yapı yatırımlarından ibaret olmadığını ifade ederek, belediyeciliğin aynı zamanda halka inebilecek projeler üretmek olduğunun altını çizdi.
Program AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın konuşması ile başladı. Karakaş'ın konuşmasının ardından konuşan Başkan Çağırıcı, özellikle sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.
Bağcılar'da kuruluşundan bu yana istişare geleneğinin olduğuna vurgu yapan Çağırıcı, hizmetlerin de bu istişarelerle şekillendiğini söyledi. Halk meclislerinin istişare kültürünün önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Çağırıcı, "Halkın olmadığı yerde hiçbir şey olmaz" dedi. Bağcılar Belediyesi'nin gönüllü meclislerine de değinen Çağırıcı, 6 gönüllü meclis olduğunu ve buralarda alınan kararların belediye meclisinin çalışmalarına önemli katkılar sağladığını belirtti.
Sosyal ve kültürel dönüşümü önemsediklerini ifade eden Çağırıcı, "Engelliler Sarayımız, Kadın ve Alie Kültür Sanat Merkezimiz, Halk Sarayımız, Hayır Çarşımız, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezimizle, hemşehrilerimize hizmet veriyoruz. Ayrıca her mahallemizde bir de mahalle konağımız var ve o mahallede ikamet eden hemşehrilerimiz, buralarda hem spor yapabiliyor hem bu merkezlerimizdeki kütüphanelerden yararlanabiliyor" diye konuştu.
Çevrecilik alanında da önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Çağırıcı, Nostalji Bahçeleri Projesi hakkında bilgiler verdi. Üzüm bağı ile başlayan projeye kapsamında daha sonra sırası ile kiraz bahçesi, kayısı bahçesi ve kestane bahçesini oluşturduklarını söyledi.
Silivri AK Parti İlçe merkezinde düzenlenen toplantıya, Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Selimpaşa eski Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Program sonunda Çağırıcı'ya AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş teşekkür plaket takdim ederek Silivri yoğurdu ikram etti.
(ET-Y)

21.02.2013 11:35:09 TSI

Editör: Wan Haber