Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, muhtarlarla bir araya geldi.
Atakum'da bulunan köy ve mahalle muhtarları ile Deniz Kafe-Restarant'ta bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bir hastalık yaşadım, bir süre hizmet etmekten ve sizlerden ayrı kaldım. İnsanız, kaderimiz, yazgımız neyse o olacaktır. Şükürler olsun, şimdi iyiyim. Mecburi istirahat ederken yatağa bağlı kaldığım dönemde kafamdan binlerce şey geldi geçti. 3. dönem görevimizde 4 yılı doldurduk. Bu geçen yıllarda mahalle ve köy muhtarlarımızla çok iyi, dostane ilişkiler içerisinde olduk. Birbirimize sıkıntı oluşturmak yerine, karşılıklı görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Biz, dün neysek, bugünde oyuz" dedi.
İlçelerinin Samsun'un alan bakamından birinci, nüfus bakımından ikinci büyük ilçesi olduğunu da dile getiren Başkan Burma, "Ancak gelişme trendine bakarsak, yakın gelecekte en büyük ilçe olmaya aday olduğumuz görülmektedir. Hiç kimse Atakum'un gelişmesi noktasında bir şey söyleyemiyor çünkü herkes Türkiye'nin üstünde bir hızla geliştiğimizi biliyor. Her yıl binlerce insan buraya yerleşiyor. Bu bakımdan artık Atakum, yalnızca Samsun'un değil Türkiye'nin ilçesi haline gelmiştir. Herkesin gözü, kulağı buradadır. Ben, bir ay sonra 15. yılımı çalışmaya başlayacağım. Burayı çocuklarım kadar sevdim, o derece bağlandım, insan bir şey üretince mutlu oluyor. Hani bir şeyi ekersiniz, sularsınız, gübrelersiniz, otunu yolarsınız, sonra o gelişir, büyür, çiçek açar, meyve verir de bundan büyük gurur duyarsınız ya, benim için de Atakum öyledir. Şunu iddia ile söylüyorum, bu dönemde çok şey ürettik. Gerçekten son derece başarılı bir performansımız oldu. Yaşamım boyunca adaletli, düzgün, dürüst olmaya özen gösterdim. 60 yaşını aştım. Bugüne kadar hep başım dik alnım açık oldu. Ne kadar ömrüm kaldıysa da onu böyle tamamlamak isteği ve gayreti içerisindeyim. Çocuklarıma bırakacağım en büyük mirasın bu olacağını biliyorum" şeklinde konuştu.
Bugüne kadar bütün okullara ve camilere katkı verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Burma, "Biz herkese elimizden gelen hizmeti vermeye çalışıyoruz. Kuşkusuz yetişemediğimiz noktalarda yok değildir. Önümüzdeki günlerde çok açılışımız olacak" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

19.02.2013 18:53:51 TSI

Editör: Wan Haber