Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuarlarında yapılan tüm analizler sonucunda kentin içme suyunun uygun ve temiz olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
Başkan Bulut, yaptığı açıklamada, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden evlerimize ulaşan su için yapılan günlük analizler ile birlikte her hafta Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kente su veren şebekelerden numuneler alındığını, sudaki klor, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapıldığını ifade etti. Başkan Bulut, ayrıca İnsani Tüketim Amaçlı Suların Yönetmeliği'ne göre denetim ve kontrol izleme analizleri için her yıl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Arıtma Tesisi personeli gözetiminde numuneler alındığını vurguladı. Bulut, "Yapılan tetkiklerde, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden şebekeye verilen sular, 'İnsani Tüketim Amaçlı Suların Yönetmeliği'ne uygun ve gönül rahatlığı ile içilebilir" dedi.
İçme Suyu Arıtma Tesislerinde mühendisler tarafından günlük olarak analizler yapıldığını da hatırlatan Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, şöyle devam etti:
"Her hafta Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından da periyodik olarak numuneler alınıp suyun kimyasal ve mikrobiyolojik yönden içme ve kullanmaya uygun olup olmadığının raporlanması yapılmaktadır. Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuarlarında yapılan tüm analizler sonucunda içme suyumuzun uygun ve temiz olduğu ortaya çıkıyor. Ayrıca Adana Hıfzıssıhha Enstitüsü laboratuarlarında 14 Aralık 2012 tarihinde alınıp 30 Ocak 2013 tarihinde analiz neticesi elimize ulaşan numunelerin sonuçlarına göre yönetmeliğin tüm parametrelerine uygun bulunmuştur. Şehir suyumuz belediyemizden bağımsız laboratuarlarda kontrol edilmiş ve sonuç olarak içme ve kullanmaya uygun suyu vatandaşımıza ulaştırdığımız tespit edilmiştir"
Kilis'in içme suyunun ne kadar temiz olduğunu ve bu hassasiyeti her zaman koruduklarını bir kez daha paylaşmak istediklerini belirten Bulut, "Yapılan tahlillerin sonuçlarıyla ilgili, kurum ve kuruluşlar bilgilendirilmektedir. Bu tarihe kadar yaptırmış olduğumuz su analizlerinde içme suyu arıtma tesisi ve şebekemize ait hiçbir uygunsuzluk raporu çıkmamıştır. Kilis Belediyesi olarak insan sağlığının birinci öncelikli olduğunu ve ilimizin içme suyunun sürekli ve düzenli olarak kontrollerinin yapıldığının bilinmesini isteriz. Kilis'in içme suyu için yapılan analizlerinde içme suyumuzun temiz olduğu bir kez daha anlaşılırken, vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile musluklarından akan suları içebilirler. En güvenilir su musluklarınızdan akan şebeke suyudur. Kontrol edilmeyen sulardan uzak durun" dedi.
(MAD-MEF-Y)

07.02.2013 14:07:13 TSI

Editör: Wan Haber