Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Gürcü Kültür Derneği'ni ziyaret etti.
Ziyarette, oldukça kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Başkan Bayram'a, Dernek Başkanı Aydın Kubilay tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.
Kubilay yaptığı konuşmada, derneğe katkılarından, ilgisinden, alakasından ve Düzce'ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan İsmail Bayram'a teşekkür etti.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da, sivil toplumun bir parçası olan derneklerin faaliyetlerinin artarak devam etmesini istediğini söyledi. Gürcü Kültür Derneği'nin Düzce'de birçok kültürel, sosyal, insani konuda faaliyet gösterdiğini ifade eden Başkan Bayram, derneğe her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Başkan Bayram, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Nezaketinizden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle bir kalabalık beklemiyordum. Dernekleri ziyaret ediyorum. Tabi ki Gürcü Derneği de Düzce'de birçok kültürel, sosyal, insani konuda faaliyet gösteriyor. Sağ olsunlar zaman zaman bizimle de istişare ediyorlar. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Ama ben görüyorum ki zaten bu dernek üyeleri sayesinde, kendi değerleri sayesinde birçok şeyi aslında kendi başına yapıyor, hallediyor. Ben bu anlamda da hepinize teşekkür ediyorum. Bu derneğe üye Düzce'de işadamlarımız var, Düzce'de birçok kurumda kuruluşta görev yapan insanlar var. Dolayısıyla Düzce'nin gerçeklerinden yola çıkarak da birçok konuda da önemli katkılarda bulunuyorsunuz. Ben de bir Düzceli ve Düzce Belediye Başkanı olarak sivil toplumun, derneklerin bu tür faaliyetlerinin artarak devam etmesini istiyorum. Gönlüm bunu arzuluyor. Bu sadece istemekle de olmuyor. Yerel yönetimler ve belediyeler olarak her zaman bu faaliyetlerin yanındayız, artırılması yönünde de destekçiyiz. Elbette zaman zaman yaşadığımız sorunlar oluyor. Bu sorunların üstesinden gelmek adına da her zaman çaba içinde olduğumuzu ve bundan sonra olacağımızı ifade etmek istiyorum. Düzce'yi çok kültürlü bir şehir olarak söylüyoruz ve bununla da övündüğümüzü ifade ediyoruz. İşte bu çok kültürlü yapının ortaya çıkardığı faydaları Düzce'nin dinamikliğinde görüyoruz. Burada sizlerin de, diğer derneklerimizin de çok büyük katkısı var. Geldiğimiz çağda da sivil toplumun ne kadar önemli olduğu, önde olduğu zaten hepimizin malumu. Bizim üzerimize düşen de yerel yönetimler olarak belediyeler olarak bu faaliyetlerin artırılması önünde ortaya çaba koymak. Ben Düzce'ye kattığınız değerlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Burada böylesine bir karşılama yaptığınız için ve nezaketinizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten mahcup ettiniz beni. Ben aslında derneği ziyaret ve sohbet için gelmiştim. Ama sizin bu ilginiz aslında Düzce'ye de yansıyor. Siz ne kadar fark ediyorsunuz bilmiyorum, ama biz fark ediyoruz. İnşallah bu artarak devam etsin. Ben de Belediye Başkanı olarak, İsmail Bayram olarak her zaman yanınızdayım. Bunu da açık bir şekilde ifade etmek istiyorum." Ziyarette sohbet havasında devam etti.
(AY)

14.02.2013 17:23:24 TSI

Editör: Wan Haber