Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Bayram, 2009'dan bu yana yaptığı çalışmaları aktardı, muhtarlardan eksiklikler dinleyerek çözüm üreteceklerini söyledi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram 2009 yılında göreve geldikten sonra mahallelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Merkez Mahalle Muhtarları Hizmet Binası'nda yapılan toplantıda, Düzce Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan Başkan Bayram, 3,5 yıllık görev süresini geride bıraktıklarını belirterek "Biz siyasiler ve belediye başkanları olarak göreve gelmeden önce bazı sözler veririz. Öncelikli hedefimiz bu sözleri yerine getirmektir. Fakat yerine getiremediğimiz sözlerin neden yapılamadığını açık yüreklilikle anlatmamız gerekir. Şu anda 3,5 yılı geride bıraktık. Seçimlere yaklaşık 15 ay gibi bir zaman kaldı. Arkadaşlarımız tek tek mahalleleri gezerek kalan sorunları yerinde tespit ediyorlar ve çözüm arıyorlar. Bizde sizlerle bir araya gelerek yaptıklarımızı anlatarak, sizin belirlediğiniz eksiklikleri görmek için toplantı düzenledik" dedi.
2009 yılında Düzce'nin 28 mahallesi olduğunu işaret eden Başkan Bayram, "Biz göreve geldiğimizde Düzce'nin 28 mahallesi vardı. Bu mahallelerin toplam alanı ise 2 bin 238 hektardı. Şu anda 49 mahalleye ve 6 bin 324 hektar alana hizmet veriyoruz. Az zamanda çok iş yapmak için uğraşıyoruz" diye konuştu.
Belediye Başkanı Bayram, 2009 yılında Düzce Belediyesi'nde bin 50 personelin çalıştığını belirterek "Alan küçük olmasına rağmen personel sayımız çok fazlaydı. Şu anda alanımız 6 bin 324 hektar ve personel sayımız 906. Yani az personelle çok iş yapıyoruz. Bu bizim için avantaj oluyor. Demek ki bu kadar personelle iş yapılabiliyormuş" şeklinde konuştu.
"BELEDİYE OLARAK ŞEFFAFLIĞA ÖNEM VERİYORUZ"
Başkan Bayram muhtarları bilgilendirme toplantısında Düzce Belediyesi olarak şeffaflığa önem verdiklerini bildirdi. Bayram, "Öncelikle Düzce Belediye Meclisi toplantılarını, ihaleleri canlı yayınla halka izletilebiliyor. Bizim kimseden gizlimiz saklımız yok. Ve yaptığımız bu çalışma ile de gurur duyuyoruz. Çünkü bunu yapabilen az sayıda belediyeden biriyiz. Yine İmar Müdürlüğü ortamını da şeffaf hale getirdik" dedi.
Başkan Bayram çok yakın bir zamanda çağrı merkezini de faaliyete sokacaklarını işaret ederek "Belediye bünyesinde daha önceden kurulu olan 153 Beyaz Masa'yı aktif hale getirdik. Yaklaşık 2 yıldır faal hale getirdiğimiz Beyaz Masa'ya şu ana kadar 6 bin 443 çağrı gelmiş. Bu çağrıların bin 720 tanesini rögar tıkanmaları, 534 tanesini sokak hayvanları şikayetleri, 245 tanesini kaçak yapı şikayetleri, 228 tanesini otobüs ve otobüs şoförleri şikayetleri, bin 94 tanesini su arızaları, 295 tanesini çevre zararları, 238 tanesini yol çalışmaları şikayetleri ve 130 tanesi ise çöp şikayetleri oluşturuyor. Bizde gelen şikayetlere göre çalışma yaparak konuları çözüyoruz" dedi.
Başkan İsmail Bayram, ayrıca e-belediye ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü 3 milyon 231 bin 975 TL'lik araç yatırımı yapıldığını söyledi.
Başkan, muhtarlara imar konusunda da çeşitli bilgiler verdi.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Başkan İsmail Bayram, Düzce Belediyesi'nin yaptığı alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantı sonunda söz alan muhtarlar mahallelerindeki eksiklikleri bildirdiler.
(AY-MA)

13.12.2012 16:36:59 TSI

Editör: Wan Haber