Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 2013 yılında projelerin hayata geçeceğini söyledi.
Ankara'da DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlükleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bir dizi temaslarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Bayram, gelişmeleri değerlendirdi. Seçim öncesi taahhütleri ve bu yıl uygulamaya geçilecek projeleri hayata geçirebilmek için uğraştıklarına dikkat çekerek "Bakanlıklardaki çalışmaları birebir takip ediyoruz. Takip etmezseniz hiçbir iş gerçekleşmiyor" dedi.
Düzce'de yapılacak işlerle ilgili olarak Ankara'da kurumlarla yaptığı görüşmeler hakkında bilgiler veren İsmail Bayram, DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki çalışmaları açıkladı.
Orman Genel Müdürlüğü Düzce Orman işletmesinin bahçesinin halka açılması ile ilgili süreci görüştüklerini kaydeden Bayram "İlgili yazı Başbakanlıktan çıktı ve onaylandı. Genel müdürlükten bölgeye geldikten sonra çalışma yapılacak. İnşallah orada önemli bir alanı halkımızın kullanıma açmış olacağız" dedi.
KATI ATIK İÇİN ARTIK BİR ENGEL YOK
İsmail Bayram, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarı ile katı atık tesisini görüştüklerini belirterek "Katı atık tesisi için önümüzde bir engel kalmadı" dedi.
Bayram, şöyle konuştu: "Düzce için önemli bir proje. Hem bizim bu dönem için belediyelerin tamamı için tabi ki. Önemli bir projemiz hem de çevre adına önemli bir proje. Orada da artık projenin uygulamaya geçme safhasına doğru hızlı bir şekilde gidiyoruz. Bundan sonraki süreçte bakanlıkla ilgili hangi aşamaları nasıl gerçekleştiririz. Katı atıkta inşallah bu sene çalışmaya başlamak istiyoruz. Yani artık önümüzde bir en engel kalmadı. Yetiştirebilirsek bir aksilik olmazsa 2013 yılında hatta kullanıma da geçmek istiyoruz. Bizim için önemli bir proje."
Düzce için yapılacak çalışmalar için Karayolları, DSİ ile ortak gerçekleştirilen çalışmalar olduğunu ifade eden Bayrak "Ankara'ya giderek hem takip adına hem de yeni gelişmeler varsa onları paylaşmak ve netleştirmek adına bu görüşmeleri yapıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kentsel dönüşümle ilgili ihale sürecine başladıklarını söyleyerek "O konuları netleştirmek görüşmek için TOKİ ile bu hafta görüşeceğiz" diye konuştu.
PROJELER BU YIL UYGULAMAYA GEÇECEK
Seçim öncesi bir takım taahhütlerinin olduğunu ve bunları yerine getirebilmek için uğraştıklarının altını çizen Bayram "Görev süremiz içinde de bir takım çalışmalarla ortaya koyduğumuz projeler oldu. Bunlarda 2013 yılında uygulama safhalarına geçecek. Buna uğraşıyoruz bizde bütün performansımızı gücümüzü bu işlere harcıyoruz. Dolayısıyla bunlarla alakalı ilgili bakanlıklarda bir çalışmamız varsa ilgili birebir takip ediliyor. Takip etmezseniz hiçbir iş gerçekleşmiyor. Dolayısıyla bu ilişkilerimizi iyi tutuyoruz. Bu anlamda da gerekirse Ankara'ya 3 gün boyunca gidip geliyoruz" diye konuştu.
(AY)

19.01.2013 12:13:16 TSI

Editör: Wan Haber